Det genomfördes ett U22-EM i mitten på juni med Italiens Roseto degli Abruzzi som arrangör. Sverige deltog med en trupp boxare och nedan följer rapporten från turneringen, sammanställd av Mikael Broman, head coach för U22 herr/Junior och Ungdom.

Antalet boxare som deltog i mästerskapet var 285 st.
Sverige deltog med Nebil Ibrahim i 56kg, Hampus Broman i 64kg och Peter Ahlberg i 69kg som ledare deltog Mikael Broman och Meseret Bede.
Som domare deltog Christer Palmen och som tekniska delegater deltog även Susanne Kärrlander och Dorian Butar.

De 285 boxarna representerade 41 länder: Albanien, Armenien, Österrike, Azerbaijan, Belarus, Belgien, Bosnia & Herzegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Tyskland, Ungern, Island, Irland, Israel, Italien, Kosovo, Lettland, Litauen, Moldavien, Montenegro, Nederländerna, Polen, Rumänien, Ryssland, Skottland, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina och Wales.

Vi anlände till Italien den 15:e Juni och allt flöt på väldigt smidigt, Covid-19 situationen har medfört att allt är väldigt strukturerat och man fick fasta tider för Sports Check osv. vilket var väldigt smidigt. Vi blev placerade på ett hotell ca. 1 km från anläggningen som tävlingen arrangerades vilket var perfekt avstånd och vi slapp trängas med alla som bodde på det hotell som tävlingen arrangerades på.

Detta var ett mästerskap som i pandemins tecken arrangerades utomhus med 2 ringar och små möjligheter till publik då det var avgränsat med tältväggar och tak.

Ett mycket bra anordnat mästerskap och en pampig invigning på stranden med medelhavet som bakgrund.

För Sveriges del blev det inte vad vi hade hoppats på.

Första omgången så har Peter Ahlberg först ut i ringen och gör en mycket bra insats mot Armeniens Armen Mashakaryan – tyvärr så räcker det inte till seger utan vi får en förlust.

På kvällspasset är det Hampus tur att äntra ringen och även han gör en mycket bra match mot Englands Joseph Tyers men tyvärr så får vi inte med oss alla domare och förlorar även denna på en split.

I 56kg är det inte lika många deltagare och Nebil får några dagar på sig att förbereda sig på plats så när lördagen kommer är det Nebils tur att kliva in i ringen mot Tysklands Bashir Umar Bajwa – ganska tidigt i första ronden blev Nebil träffad av en vänsterkrok som sätter honom på mattan och han fick ta en räkning, men Nebil kommer snabbt tillbaka och avslutar ronden starkt, 4 -1 blev domarsiffrorna i första ronden.

Nebil öppnar rond 2 mycket bra och ser ut att hämta upp matchen men får helt utan förvarning en varning för fasthållning och poängavdrag – men fortsätter i samma anda fram tills de slår ihop med huvudena och ett cut på Nebils näsa stoppar matchen, 3-2 till Nebils fördel i rond 2 men tyvärr förlust trots en fin insats i ringen p.g.a. varningen.

En god insats av alla 3 deltagare under mästerskapet men tyvärr räckte vi inte till denna gång men alla drog jämnt med eliten så vi tränar vidare och tar lärdom av detta och kommer tillbaka bättre förberedda och starkare nästa gång.

P.g.a. pandemin tilläts vi inte organisera sparring eller träna tillsammans med andra nationer, vilket medförde att vi reste hem några dagar tidigare.

// Mikael Broman