International Invitational var World Boxings andra turnering mellan 15-21 april och hölls i Pueblo, Colorado. Det var totalt femton länder som deltog inklusive Sverige med totalt 105 deltagare. Turneringen hölls enbart för OS-viktklasser.

 

Svenska truppen bestod av fyra boxare och två ledare.

 

Hampus Broman skadade sig under lägret och kunde därför inte delta i turneringen.

 

Boxare som deltog i turneringen var:

 

57kg: Nebil Ibrahim, Upsala IF

63,5kg: Hampus Broman, BS Tor (skadad)

71kg: Kevin Scott, IF Linnéa

80kg: Erik Mendoza, Djurgårdens IF

 

Ledare: Stuart O’Connor och Meseret Bede

 

 

 

57kg:

 

De var åtta boxare som vägde in klassen och Nebil blev lottad till att möta Cheng-Wei Lee (Chinese Taipei) i kvartsfinalen.

 

Nebil hittade hem med sina raka slag och främre krok vilket frustrerade motståndaren som vid ett tillfälle kastade ner Nebil på kanvasen. Cheng-Wei försökte pressa Nebil och boxas på halvdistans. Nebil var rörlig och höll sig på utsidan men överraskade sin motståndare med att kliva in i en snabb slagväxling för att sen gå ut på utsidan. Nebil vinner med delat domslut 4-1.

 

Semifinalen mötte Nebil Luiz Oliveira som representerar Brasilien.

 

Nebil klev in hårt och satte press på brasilianaren och blev stundtals lite för ivrig när han försökte träffa brasilianaren. Luiz, som är en duktig kontringsboxare kunde stundtals få in sina distinkta träffar. När Nebil kom ner i varv och började jobba med sina raka slag fick han mer utdelning, framförallt i andra och tredje ronden men det räckte tyvärr inte till mot Oliveira som vann med enligt domslut.

 

Bronsmedalj till Nebil Ibrahim

 

71kg:

 

Även i denna viktklass var det åtta boxare som vägde in. Kevin blev lottad att möta europamästaren Harris Akbar som representerar Storbritannien.

 

Planen var att Kevin skulle kliva in och jobba i halvdistans vilket fungerade. Akbar var den starkare boxaren på distansen och med sin erfarenhet gjorde tillräckligt för att vinna matchen med enligt domslut.

 

 

 

 

 

 

80kg:

De var åtta boxare som vägde in i 80kgsklassen. Erik blev lottad till att möta Amir Anderson som representerar USA.

 

Taktiken var att från start sätta press på amerikanen och komma in i halvdistans. Även om Erik stundtals kom in i halvdistans så hade han svårt att släppa slagen. Amir jobbade från distans och träffade tydligt genom alla tre ronder vilket gjorde att amerikanen fick med sig vinsten med enigt domslut.

 

 

Lägret i Colorado Springs och turneringen var utvecklande för boxarna som gjorde goda prestationer. De fick med sig en hel del erfarenheter hem.

 

Mvh Meseret Bede, assisterande coach Svenska Boxningsförbundet