I helgen var boxare från herrar ungdom och junior i Schwerin, Tyskland för turnering.

Till turneringen åkte ett lag med 5 boxare, 3 juniorer och 2 ungdomar, till Tyskland för deltagande i Internationales Schwerin Boxturnier.

Laget bestod av följande boxare och ledare:

Ungdom 54 kg Kevin Bohm, Morgongåva BK
Ungdom +81 kg Sadri Tarlamishi, Hisingens BK
Junior 60 kg Hampus Broman, BS Tor Kumla
Junior 64 kg Peter Ahlberg, Skoftebyns AIS
Junior 75 kg Taher Ibrahimzad, Vänersborgs BS

Ledare/Coach: Kermith Fredriksson, Alnes Omerovic
Ledare: Kenneth Johansson

Domare Tom Runsvik

Till turneringen var anmält boxare från Tyskland, Frankrike, Litauen, Danmark, Holland. Totalt deltog ca 120 boxare i turneringen.

7 länder var på plats och bland annat så var Frankrike där med sina bästa juniorer.

Som domare hade vi med oss Tom Runsvik och han skötte sig bra.

Kevin Scott, Morgongåva BK

Moltas Lundström, IF Linnea

föll bort pga förkylningar kort innan avresan. Att det var förkylningstider också i Tyskland, märktes då 20 % av boxarna föll bort och kom ej till start. Detta drabbade framförallt våra tyngre boxare.

Först ut var Peter Ahlberg i 64 kg junior, kvartsfinal mot Ali Baycuman från Niedersachen. Peter tog tag i denna match och lyckades stänga in sin motståndare mot repen, samt också vara tät och snabb. Blev en säker 5-0 seger. Bra jobbat och en bra start på turneringen, Peter slog tyvärr sönder sin hand och var tvungen att lämna wo i semifinalen.

Kevin Bohm i 57 kg klass ungdom, här var det hela 12 boxare så man delade klassen, där Kevin i semifinal ställdes mot en gammal bekant, Emil Schneider TUS Gerresheim (Tyskland). De båda möttes för 2 år sedan, då med Emil som segrare, nu blev det ombytta roller och en 3-2 vinst till Kevin som vann tack vare en vass avslutning. En match som låg på en hög teknisk nivå.

Nästa man uppe var Hampus Broman som i sin semifinal mötte Ahmet Sor från Boxverband BW. Tysken var mycket bra men Hampus visade att han utvecklat sina tekniska och taktiska färdigheter och utnyttjade tyskens brister. En klar 5-0 seger. Söndagen kom och utav 5 boxare hade vi 4 i final.

Finalpasset

Kevin Bohm i 57 kg ställdes nu mot tuffe Alican Baslaev, LV Berlin. Vi visste i stort hur tysken boxade och hade taktiken klar för oss, nu blev detta en mycket tät historia, där matchen stod och vägde. Vi trodde nog på seger med den fina sista rond Kevin presterar, men med delat domslut fick Kevin nöja sig med silver. Dock ser man att Kevin fått mera stabilitet i klassen och agerar bestämt.

Hisingens Sadri Tarlamishi i +80 kg mötte Litauens Edvin Ostapenko. Detta blev en direktfinal pga sena avhopp i klassen vilket var synd. Litauern är rutinerad, detta visade sig i första ronden där Sadri sattes under press, men redde ut detta kallt och klokt. I andra ronden, satte Sadri ordentlig press och hade räkning på sin motståndare. Tyvärr orkade han inte fullfölja sin taktik. Nu blev det igen en knapp förlust med delat domslut. En nyttig erfarenhet för Sadri  att ta med sig hem.

Junior klass 60 kg Hampus mot David Gkevorgkian, BC Traktor (Schwerin). Tysken är en extrem defensiv boxare som sätter singelslag och hade imponerat med en klar seger mot Frankrike i semifinal. Första ronden vinner tysken knappt och Hampus luras in i tyskens taktik, men upptäcker allt eftersom ronden går vad som fungerar bäst. Detta är en mycket bra match, där båda boxarna manövrerar ut varandra. En jämn match men vi tror ändå på vinst och vinner hos 2 domare med 30-27 men förlorar hos 3 med 28-29. Inte så mycket att hänga upp sig på utan se på genomförandet, vilket var utmärkt. Smart boxat av Hampus.

I 75 kg junior gjorde Taher Ibrahimzad sin riktiga internationella debut på denna turnering, en massa avhopp de sista dagarna gör att det blir direktfinal mot BC Traktors Angel Borisov. Tysken tar tag i matchen och Taher har svårt att komma till avslut trots tappra försök. Inför tredje ronden känner vi att vi ligger under, och Taher tar då tag i matchen och sätter sin överhandshöger/vänster och genast stämmer hans boxning. Nu vinner han på ett delat domslut och tack vare en stark avslutning.

Schwerinturneringen är en klassiker bland ungdom -och juniorboxare, det brukar vara 10-15 länder med, så lite färre i år troligen pga att det nyligen varit mästerskap för ungdomar. Bra organiserat och det svenska laget fick också möjlighet att se Bundesligamatch mellan BC Traktor och Herta Berlin.
Som ledare och sekonder, förutom undertecknad, var Alnes Omerovic Vänersborg och Kenneth Johansson Hisingen med, stort tack till er båda för god stämning och gott samarbete.

Undertecknad Kermith Fredriksson