Boxningsåret 2020 inleddes med ett träningsläger på Bosön i Stockholm 2-6 januari 2020. Deltog gjorde 38 boxare i ungdom, junior och senior samt ett tiotal tränare. Lennart Bernström skriver följande rapport från lägret

Ett nytt spännande boxningsår ligger nu framför oss. Ett år med OS som det stora målet.
Året startade upp med ett träningsläger på Bosön 2 – 6 januari. Vi hade kallat 44 st. boxare, men med sjukdom och skador så fick vi återbud på sex st. boxare, men ändock var det 38 st. boxare som deltog på lägret. Det var ungdom dam, junior dam och senior dam, herr senior och juniorboxare som deltog på lägret.
Vi var ett tiotal tränare som såg till att allt fungerade.
Lägret startade upp med Coopertest löpning 3.000 m. Vi har som krav att herrsenior skall löpa under 11 min och damsenior och herrjunior skall löpa under 12 min. Glädjande var det många av våra boxare som klarade detta. Vi tar inte ut landslag på löpning 3.000 m, men det är ett mycket bra riktvärde att se den fysiska statusen.
Med bättre kondition kan du hålla ett högre tempo och framförallt så återhämtar du dig snabbare.
Träningsdagarna så sedan ut enligt följande:

Vi började varje morgon med skolboxning i 45 min. Delade in boxarna i tre grupper. Förmiddagspasset var det parteknik och uppgiftssparring för två grupper. Den tredje gruppen genomförde styrkeövningar. Ett byte sedan till eftermiddagspasset. Vi gjorde likadant på följande dag på förmiddagspasset. Eftermiddagspasset hade vi sedan spel och tävlingar.

Våra elitdomare kom till Bosön på en elitkurs i dagar två. Vi genomförde en matchsparring med domare på plats. Det blev en mycket bra sparring. Glädjande kom det ut en hel del åskådare för att skåda på sparringen.

Lägret avslutades sedan med cirkelträning. Det var 12 st. stationer som boxarna arbetade på i 3 min. Ett mycket tufft pass.

Totalt genomförde vi tre st skolboxningspass. Det blev totalt 18 st. ronder parteknik/uppgiftssparring. En matchsparring på tre ronder. Två cirkelträningspass.

Många boxare fick sedan information vad som väntar under våren. Vi kommer nu väldigt snart lägga ut på vår hemsida vilka boxare är uttagna fram t.o.m NM på Island den sista helgen i mars.

Ranking för både dam och herr kommer också väldigt snart att redovisas på vår hemsida.