Herrseniorerna genomförde ett träningsläger 29-31 januari i Malmö i samarbete med Malmö BC och Malmö Idrottsakademi.

Vi startade lägret med ett Coopertest där samtliga klarade mästerskapsgränsen 11.30 utan problem. Det är numera obligatoriskt för seniorer damer/herrar att genomföra ett godkänt Cooper-test under säsongen för att boxa mästerskap (EM/VM) och OS-kval.

Sju träningspass och ett infomöte/videoanalys blev det totalt under tre dagar; fyra boxningspass inklusive en matchsparring, ett styrkepass och två löppass  genomfördes. På lördagkvällen blev det bio med Oscarnominerade The Revenant.


Ali Rezai (th) och Mohammed Abdulrahim sparrar


En rafflande fotbollsmatch avslutade lyftteknikpasset

Temat för lägret var dubbel-attacker där vi poängterade vikten av att snabbt kunna följa upp och att kunna vara först och sist i en slagväxling. Förutom landslagsboxarna deltog även Emil Peterson, Karar Hussain och Mohammed Abdulrahim som alla hjälpte till med välbehövlig sparring.

Ett stort tack riktas till Ronnie Rosberg och Malmö BC-gänget och även till Jan-Olov Jakobsson, Malmö Idrottsakademi. Det är bara att gratulera till en anläggning av internationell klass med utmärkta förutsättningar för en elitsatsning och dit vi säkerligen kommer fler gånger på läger.

Deltagande boxare på lägret
52 kg: Ali Rezai, Haninge BK
60 kg: Yohannes Berhane, IF Linnéa
75 kg: Adam Chartoi, Hammarby IF
75 kg: Ahmed Rossi, Narva BK
75 kg: Leon Chartoi, Hammarby IF
91 kg: Gabriel Richards, Djurgårdens IF
91 kg: Mustafa El-Molla, Höllvikens BK (endast fredag)

Ledare: Santiago Nieva, Meseret Bede och Mohammad Khudair.