Helgen den 8-11 november var det dags för herrar senior att ha sitt månatliga träningsläger, även denna gång i Köping. Head coach Lennart Bernström och 10 boxare var på plats och Lennart lämnar följande rapport.

Landslagsläger Köping 08.11 – 11.11

Det var 16 st boxare inbjudna till herrseniorernas landslagsläger i Köping. Det var:

60 kg  Ali Yusefi, Hammarby IF

60 kg  Nebil Ibrahim, Upsala IF

64 kg  Emil Harrysson, BK Falken

64 kg  Emil Stor, Hallstahammar

64 kg  Andreas Palm, IF Linnea

69 kg  Adolphe Sylva, Halmstads BS

69 kg  Billy Liljekvist, Bulldog Training Center

69 kg  Anton Hellström, BK Falken

69 kg  Adel Belalia, Djurgårdens IF

75 kg  Erik Mendoza, Djurgårdens IF

75 kg  Noor Yacko, BK Köping

81 kg  Liridon Nuha, Hammarby IF

81 kg  Viktor Olsson, BK Falken

91 kg  Alexander Bwambale, Djurgårdens IF

+91 kg Agit Bilge, East IF Norrköping

Tyvärr fick vi återbud från Emil Stor och Viktor Olsson som var sjuka. Billy Liljekvist och undertecknad kom gemensamt överens om att han skulle avstå lägret p.g.a hans ögonskada från Tammerfors-turneringen ej var riktigt läkt. På landslagsläger måste vi ha friska boxare som kan ge 100%.
Adel Belalia, Erik Mendoza och Alexander Bwambale från Djurgården var i Litauen och tävlade. Detta hade sportkommittens ordförande Majid Jelili samt undertecknad gett sitt tillstånd till.

Lägret inleddes med 9 ronder uppgiftssparring. Senare på kvällen höll Majid Jelili en information, lite om sin egna framgångsrika karriär. Han betonade detta med målsättning och träningsdisciplin. Vidare berörde Majid hur vi ser på framtida uttagningar och resultat. Målsättning med sin boxning och träningsdisciplin var två ämnen som även Majid berörde.

Varje morgon genomförde vi ett skolboxningspass på 45 min innan frukost. Detta genom att träna teknik på morgonen är oerhört viktigt. Det är lättast att ta in nya moment när huvudet är utvilat. Vi har nu även som policy att genomföra lätt morgonträning när vi är ute på turneringar.

Redskapsträning stod på programmet på fredagens förmiddagspass och på eftermiddagspasset var det åter uppgiftsparring som var vårt fokus. Efter det passet åkte Majid hem och Viktor Shynul kom in och ledde skolboxningspasset på lördagsmorgonen. Viktor tyckte att våra boxare såg lite slitna ut efter passet, vi hade kört ganska hårt innan, och vi skulle ha sparring på lördagskvällens pass så vi beslöt att ta bort förmiddagspasset så att boxarna kom ganska utvilade till sparringen. Det blev en mycket bra och intensiv sparring. Bra inställning av våra utövare.

Träningslägrets sista dag var det först skolboxning och sedan intervall på redskap på programmet.

En klar och tydlig förbättring mot det senaste lägret i september. Boxarna har en mycket bra inställning och de har det viktigaste för att nå framgång, de tar ett eget ansvar. Fortsätt med det och framgångarna kommer att komma.

Jag tackar alla tränarna som var på plats och hjälpte till. Där var Ugo Okoro, Dawan Kakaways, Mikael Broman och Jimmy Andersson.

Stort tack till de uttagna ledarna Majid Jelili, Viktor Shynul och Håkan Pettersson.

Tränarna är alltid välkomna att närvara på våra läger.

Lennart Bernström