I helgen var det träningsläger i Köping för herr- och damsenior samt U22 herr. Lennart Bernström lämnar följande rapport från lägret.

Under denna pandemi som har drabbat oss under detta år har vi haft som målsättning att efter det avbrutna OS-kvalet i London, genomföra ett träningsläger i månaden.
Det första lägret hade vi på Bosön i juni, det andra i Varberg i juli. I augusti hade vi först ett testläger på Bosön, och i månadsskiftet augusti – september så genomförde vi ett fysläger i Vålådalen. Nu i oktober var vi samlade i Köping för ett träningsläger.

De boxare som deltog i OS kvalet i London i mars är också de boxare som skall vara med på OS kvalet i London 2021. Det är mycket viktigt att påpeka. Därför måste dessa boxare få de bästa förutsättningar vi kan ge gällande träning och deltagande på internationella tävlingar för att de skall komma så väl förberedda som möjligt till de kommande OS-kvalen.

SOK kommer under tiden 9 november t.o.m. den 16 november genomföra en träningssamling i Fureventura i Spanien. Denna samling är för alla våra tilltänkta Svenska olympier till Tokyo 2021. Våra OS aktuella boxare är kallade dit och om allt fungerar kommer vi att resa dit.

Vi har sedan fått en inbjudan från Polen gällande ett träningsläger för herrarna 22 november till den 4 december.

Har planerat ett sparringläger för våra bästa damer på Bosön 3 – 6 december. Går alla planer i lås så kommer vi få internationell sparring till detta läger.

Detta är vad som är planerat för våra OS-kvalboxare under hösten.

På lägret i Köping var tyvärr ej Agnes Alexiusson med. Hon har problem med en armbåge som hon fick under den så lyckade turneringen i Kroatien som hon vann. Hoppas att den snart är bra igen.
Vi genomförde åtta träningspass i Köping. Det blev tre skolboxningspass, ett pass på redskap, ett parteknik-pass. Ett pass med individuell teknik med tränare. En sparring och lägret avslutades med ett intervallpass.

Vi tränare var mycket nöjda vad vi såg i träningen. Mycket bra inställning hos deltagarna. Vi ser vikten av att träffas så ofta som möjligt. Gäller bara att tid och ekonomin tillåter detta. Skulle också vara önskvärt i framtiden att kunna inbjuda internationell sparring till en del av våra läger.

Följande boxare deltog på lägret:

Stephanie Thour, Växjö BK

Love Holgersson, BK Swing

Kevin Bohm, Morgongåva BK (Sparring till Stephanie Thour)

Nebil Ibrahim, Upsala IF

Hampus Broman, BS Tor

Ibrahim Bakhtiari, Hammarby IF

Peter Ahlberg, Skoftebyns AIS

Majd Alsafadi, Hammarby IF (Sparring till Love Holgersson)

Adam Chartoi, Hammarby IF

Liridon Nuha, Hammarby IF

//Lennart Bernström
Head coach senior dam och herr.