I helgen hölls ett landslagsläger i Köping. Deltog gjorde boxare från senior Dam och Herr samt U22.

Head coach Lennart Bernström lämnar följande rapport från lägret i Köping:

Träningsläger i Köping genomfördes 21 – 24 oktober. Det var ett läger som från början var planerat som ett damläger med tanke på de kommande VM i december i Istanbul, Turkiet.
Majid Jelili och undertecknad beslöt sedan att även kalla in våra lovande U22 boxare samt en ”riktig” senior, nämligen Liridon Nuha. Han var med på OS kvalet i juni och föll verkligen där på mållinjen. Vår OS deltagare Adam Chartoi har nyligen opererat sin näsa och är ännu ej stridsberedd. För att få så bra parövningar och sparring som möjligt så kallades Eskilstunas Jonathan Jonsson in. Jonathan var redan på ett läger på Bosön i förberedelserna till OS kvalet. Det visades då att han var en utmärkt träningskamrat till Love Holgersson. Jontahan var nu främst kallad för att hjälpa Malena Hede. Vi fick också hjälp av BK Köpings Neo Tered i träningen.

Träningen inleddes på torsdagskvällen med bl.a 9 ronder parteknik. Fredagen innehöll först skolboxning innan frukost. Sedan stod redskapträning på programmet innan lunch och dagen avslutades med 6 r parteknik. Lördag morgon var det åter skolboxning och sedan hade vi en kontrollsparring. På plats att se denna sparring var bl.a SOK:s sportchef Henrik Forsberg. Han satt sedan i samtal med Stephanie Thour, Agnes Alexiusson och Love Holgersson. På lördags- eftermiddagen  så blev det ett pass med indv. teknikträning med tränare. Lägret avslutades på söndagen med en mycket tuff cirkelträning.

Detta läger var det första lägret efter OS i Tokyo som nu inriktades mot det nya huvudmålet, nämligen OS i Paris om tre år. Vi betonade att vi måste höja ribban i vår träning. I t.ex parteknik komma så nära ett matchmoment som möjligt. Försöka genomföra flera tävlingsmoment i träningen för att därmed höja intensiteten.

Deltagande boxare var:

Eurdan Berhisa, KFUM Linköping

Nebil Ibrahim, Upsala IF

Stephanie Thour, BK Växjö

Agnes Alexuisson, Värnamo BK

Jenny Lundberg, Narva BK

Emira Raoof, Örebro BK

Hampus Broman, BS Tor

Malena Hede, Morgongåva BK

Love Holgersson, BK Swing

Liridon Nuha, Hammarby IF

Majd Alsafadi, Hammarby IF

Jontathan Jonsson, Eskilstuna BK

Neo Tered, BK Köping

Inbjudna till lägret var också Kevin Scott, Upsala IF Boxning och Ellinor Lövgren Hallin, BK Tiger men de hade förhinder att delta.

Ledare: Lennart Bernström, Majid Jelili, Meseret Bede, Håkan Pettersson