I helgen som var genomfördes ett träningsläger i Köping för herrar senior. Deltog gjorde dessutom 3 juniorer. Nedan kan ni läsa Lennart Bernströms, head coach, rapport från lägret.

Rapport från träningsläger i Köping 21 – 23 september 2018.

Då har vi genomfört höstens första träningsläger. Det genomfördes i Köping under tiden 21 – 23 september.

Deltagande boxare var:

Ali Youssefi, Hammarby IF

Emil Stor, Hallstahammar KIF

Billy Liljeqvist, Bulldog Training Center

Anton Hellström, BK Falken

Adam Chartoi, Hammarby IF

Noor Yacko, BK Köping

Liridon Nuha, Hammarby IF

Viktor Olsson, BK Falken

Agit Bilje, East IF

Deltog gjorde också tre mycket lovande juniorer, nämligen:
Hampus Broman, BS Tor, Andreas Palm, IF Linnea och Nebil Ibrahim från Upsala IF.

Det var Mikael Broman och mitt samarbete som gjorde att vi plockade in dessa juniorer. Min tanke är att de bästa juniorerna som står på tröskeln att bli seniorer skall, om tillfälle finns, träna med de bästa seniorerna.

Kallade till detta läger var också Emil Harysson, BK Falken som var på semester. Från Djurgårdens IF var Erik Mendoza och Alexander Bwambale kallade. De boxade i Estland under samma tid som lägret genomfördes. Det hade vi på SBF godkänt. Genom att vår planering kom ut så sent p.g.a ny sportslig organisation, så hade bl.a Djurgården redan planerat in denna tävling i Estland. Helt ok från vår sida. Dessutom vann de turneringen där så det är bara att säga: Grattis!

Kallad till detta läger var också Adolphe Sylva från Halmstad, men Halmstad hade planerat in och genomför nu en resa till Nigeria. De kommer hem först den 14 oktober. Samma svar till Halmstad som till Djurgården. Hade ni planerat detta, så genomför det.

Dessa kollisioner skall vi verkligen försöka undvika i framtiden. VI skall inom en snar framtid presentera vår planering för våren 2019. Därigenom får klubbarna ut denna planering i god tid och kan sedan ifrån den planera sin verksamhet. SBF och klubbarna samarbete är ett måste för att utveckla våra bästa boxare.

Totalt genomfördes sex träningspass på detta läger. Två morgonpass med skolboxning på programmet. Två pass med parteknik, totalt blev det 18 ronder parteknik. Ett pass med redskapsträning på nio ronder och lägret avslutades med en fri sparring på 3 x 3 minuter.

Ledare på lägret vas undertecknad samt Viktor Shynul, Håkan Pettersson och Mikael Broman.

Dessutom kom Sportkommittens ordförande Majid Jelili på besök. Glädjande nog så infann sig några klubbtränare som hjälpte till på lägret. Klubbtränarna är alltid välkomna på våra träningsläger. Ett nära samarbete klubbtränare  – landslagsledning är ett måste för vår utveckling av våra bästa boxare. Dessutom blir det en utveckling av tränarna, vi lär utav varann.

Min målsättning med träningsläger i framtiden är följande

* Att kunna genomföra billiga träningsläger på tre dagar en gång i månaden om tillfälle ges.

* Att alla kallade boxare kan deltaga. Mycket viktigt att de bästa boxarna tränar med varann.     

* Att med de resurser vi har för vårt arbete, kunna maximera utvecklingen av våra boxare.

Våra boxare idag har en bra grundteknik, detta innebär en bra grund att stå på. De visade stor lyhördhet och träningsdisciplin. Fortsätt så här. Jag kan faktiskt med viss grund säga att det var inte bättre förr.

Lägret avslutade med en kort information där laget till Tammerfors turneringen presenterades. De som åker till Tammerfors är

60 kg Ali Youssefi, Hammarby

64  ” Emil Stor, Hallstahammar

69  ” Billy Liljekvist Bulldog Training Center

75  ” Adam Chartoi , Hammarby

81  ” Liridon Nuha, Hammarby

91  “ Alexander Bwambale, Djurgården

I vårt lag till Tammerfors ingår också i 60 kg Agnes Alexiusson, Värnamo

Ledare: Lennart Bernström, Viktor Shynul.

Domare: Tom Svenonius.

Den 15 september var sista anmälningsdag till Tammerfors, därigenom är laget redan uttaget. Innan Tammerforsturneringen samlas boxarna på Bosön för ett träningsläger 14 – 18 oktober. Tammerforsturneringen genomförs under tiden 19 – 21 oktober.

Förhoppningsvis kan vi sedan genomföra ett träningsläger i Köping igen 9 – 11 november. Landskamp mot Finland äger rum den 1 december och sedan har vi SM i Stockholm den 14 – 16 december. Sedan firar vi jul och nyår och ser med stor tillförsikt fram emot vårsäsongen.