Ett litet lag med två boxare valdes ut av Svenska Olympiska Kommittén för att delta i ett flernationsträningsläger i Canberra, Australien.

 

Australiens boxningsförbund, med tidigare sportchefen hos SBF och nuvarande förbundskaptenen för Australien Santiago Nieva, stod som värd. Andra lag som deltog var Filippinerna, Tonga, Nya Zeeland och Australien.

Lagen använde detta läger som förberedelse för OS-kvalet och för de som redan kvalificerat sig för de olympiska spelen.

Under det två veckor långa lägret genomförde boxarna över 50 omgångar av uppgifter och fri sparring, tekniska och taktiska sessioner, återhämtningspass och fyspass, allt som förberedelse för galan som hålls i slutet av lägret.

Själva galan såg båda svenska boxare mot boxare från Filippinerna som vann OS-silver i Tokyo-OS.

Agnes var först med att boxas och producerade en klinisk prestation från början till slut. I en tuff första omgång använde Agnes sin räckviddsfördel på ett bra sätt för att hålla sin motståndare borta. Den andra var mer av samma sak med Agnes som landade de renare slagen. I den sista omgången ökade Agnes farten och avslutade ronden bra. En välförtjänt 5-0 vinst.

 

Nebil visste att han måste vara i toppform för att slå den väldekorerade olympiska silvermedaljören. Båda boxarna delade ringen under en stor del av lägret så de första två omgångarna skulle alltid vara tighta och tuffa. Inför den sista omgången var det helt okej med båda boxarna som delade 3-2 poäng i den första och andra omgången. Nebil visste att han behövde öka tempot och fortsätta att arbeta på sina vinklar och fånga sin motståndare i omgångar och när klockan ringde stod Nebil som vinnare i en tät historia och vann matchen med 3-2.

 

Resultat

 

W60kg – Agnes Alexiusson, Sverige v Nesthy Petecio, Filippinerna, 5-0

 

57 kg – Nebil Ibrahim, Sverige v Carlo Paalam, Filippinerna, 3-2

 

Män

57 kg Nebil Ibrahim

 

Damer

60kg Agnes Alexiusson

 

Ledare Stuart O’Connor

//Sportchef Stuart O’Connor