Under förra veckan så var en trupp med U22 och seniorboxare inbjudna till Schwerin i Tyskland för ett träningsläger. Head coach för U22 och U/J Herr Mikael Broman lämnar följande rapport från lägret.

Svenska dam och herrlandslaget (senior) fick en inbjudan till Tyskland att delta som sparringpartners i Schwerin under veckorna 6 och 7 där tyska Herr och Damlandslaget skulle ha träningsläger under dessa veckor. Under vecka 7 skulle även tyska U22-laget ansluta.

Vi accepterade inbjudan och tog detta läger som ett förberedande läger inför vårens tävlingar. Tanken var att de boxare som är uttagna till U22-EM den 11-25 mars skulle resa till Belarus den 14:e feb som en förberedande tävling inför U22-em men p.g.a. de militanta aktionerna som Ryssland just nu bedriver med styrkor även i Belarus valde vi att styra om. De andra boxarna som skulle resa till Tyskland var redan uttagna till Strandja som startar den 28:e feb så vi valde att enbart delta vecka 6 för att sedan resa vidare.

De boxare som var uttagna till detta läger var följande, tyvärr fick vissa förhinder och kunde inte delta. De som nedan är överstrukna kunde inte delta.

Herr U22

60kg Erduan Berisha, KFUM Linköping

57kg Nebil Ibrahim, Upsala IF

63,5kg Hampus Broman, BS-Tor

75kg Majd Alsafadi, Hammarby IF Boxning Dam U22

54kg Zehra Milli, BK Masen

Herr Senior

71kg Anton Hellström, Hammarby IF Boxning

75kg Erik Mendoza, Djurgårdens IF

80kg Liridon Nuha, Hammarby IF Boxning

Dam Senior

57kg Stephanie Thour, BK Ringen

60kg Agnes Alexiusson, BK Ringen

75kg Love Holgersson, Smedjebacken

Tränare som deltog på lägret var Mikael Broman, Niklas Valtonen

Eftersom vi blev en minskad trupp så gick det ut en förfrågan till våra Nordiska länder om de kunde bidra med boxare till lägret och vi fick med oss en lite trupp från Norge, Finland och Danmark vilket innebar att vi blev totalt 3 ledare och 17 boxare från Norden som deltog under vecka 6 i Tyskland vilket var mycket uppskattat från våra tyska vänner.

Vi anlände på måndagen och på flygplatsen möttes vi av Carsten som förklarade att han var vår privata chafför under veckan och att han hade en buss för 22 personer att tillgå så det vara bara meddela när var och hur vi ville förflytta oss så skulle han fixa det. Detta kändes lite ovant men givetvis väldigt trevligt. Vi blev placerade på det mycket fina Hotel Plaza i Schwerin som var ett 4-stjärnigt hotell med med en mycket trevlig frukostbuffé. Coronarestrektionerna i Tyskland är riktigt hårda så utöver att alla deltagare var tvungna att vara vaccinerade så behövde vi testa för Covid varannan dag – de tyska deltagarna var tvungna att testa sig varje dag.

Måndagen var ankomstdag och vi fick själva planera vår träning så de Nordiska länderna sammanfördes och vi fick en egen lokal att träna i, så vi genomförde bara ett pass med lite lättare uppgifter.

Tisdag hade vi eftermiddagspass tillsammans med tyskarna och det blev även detta ett pass med uppgiftssparring och under förmiddagen hade vi ett eget pass med lite explosiv träning på säck, sprinter och medicinboll. Morgonträningen blev en enkel promenad med lite skolboxning.

Onsdag var det dags för schemalagd sparring på eftermiddagen så förmiddagen fick bli vila och morgonträningen en lättare promenad med gymnastik för att enbart väcka kroppen. Alla genomförde varsin matchsparring om 3 ronder och en bra start på lägret.

Torsdag ansvarade vi för helt själva, det blev ett förmiddagspass där deltagarna fick ta en lättare joggingtur i långsamt tempo som sedan avslutades med lite gymnastik med medicinboll för att senare på Em jobba med parteknik och några ronder fria uppgifter, de fick sovmorgon denna dag.

Fredag var det åter dags för sparring på eftermiddagen och vi la därav förmiddagen fri. Vi startade dagen med skolboxning innan frukost och sen fick de vila och förbereda sig för sparringen. Även denna dag genomfördes 3 ronder matchsparring.

Lördag var det Bundesliga och vi skulle egentligen haft lite matcher på programmet ( förmatcher ) men pga den stress det innebar för BC Traktor att ta emot tyska U22-laget samt hosta första bundesligatävlingen på 2 år hemma och dessutom ha landslaget på plats så mäktade de inte med att ordna även detta. Vi fick istället planera in 2 st träningspass med lättare parteknik och uppgifter samt lite individuell träning med tränarhandske. Vi var klara med träningspassen ca. 15, då ringer Paul (sportchef BC-Traktor) och frågar om vi kan ställa upp som inhoppare i en av kvällens matcher eftersom någon testat positivt för Covid. Så Erduan Berisha tar matchen som sedan genomförs 3 timmar senare, tyvärr så slutar den i förlust men en fantastisk insats av Erduan som boxar riktigt bra.

Söndag morgon avslutar vi lägret med veckans tredje sparring vilket innebär att de även denna förmiddag genomför 3 ronder matchsparring innan vi sätter oss på bussen till flygplatsen och flyger hem för några dagars vila och egen förberedelse inför Strandja.

Veckans tema var boxning på halvdistans och att hantera olika försvar och öka aktiviteten på denna distans. En mycket givande vecka och ett stort tack till våra tyska vänner för deras mottagande.

Rapportering

Mikael Broman