Under förra veckan så samlades den uttagna truppen till OS-kvalet i London på Bosön för ett första träningsläger. Sportchef Lennart Bernström rapporterar från lägret.

Nu är slutspurten mot OS-kvalet i London 13-24 mars inledd. Resan började med ett träningsläger på Bosön 19 – 23 februari. Det var ett läger som hade en stark prägel av mycket hårt kondition- och styrkearbete. Deltagande boxare var de som är uttagna till OS-kvalet d.v.s:

57 kg Stephanie Thour, Växjö Boxningsklubb

60 kg Agnes Alexiusson, Värnamo Boxningsklubb

75 kg Love Holgersson, Boxningsklubben Swing

75 kg Adam Chartoi, Hammarby IF Boxning

81 kg  Liridon Nuha, Hammarby IF Boxning

Ledare var Lennart Bernström, Viktor Shynul och Ulf Persson

Helena Envall IF Linnea var också kallad, men tackade nej till lägret. Vi hade dessutom två boxare från Litauen som hjälpte till med sparring. En hjälp som SOK stod för när det gäller det ekonomiska. Detta är vi mycket tacksamma för.
Mer hjälp från SOK hade vi med kostrådgivning genom Stefan Pettersson och Peter Drugge, SOK:s sjukgymnast var behjälplig under lägret. Det visade sig vara mycket värdefullt för Love Holgersson som hade stukat foten i ett sparringpass i sin klubb några dagar innan detta läger fick mycket hjälp.

Patrick Wheeler och Patrik Bengtsson besökte oss en dag på lägret och hade information om utbildningen Ren vinnare. Samtliga boxare genomgick sedan denna utbildning och alla erhöll ett diplom.

Majid Jelili och Klas Sandberg kom också ut till Bosön, Majid ända från Västervik, dels för att ”kolla” lägret men även för att arbete med kravanalysen tillsammans med undertecknad. Majid och Klas har gjort ett föredömligt arbete med kravanalysen. Förhoppningsvis finns den snart ute bland alla klubbar där tränare kan få tips och råd om de mesta som rör boxningsträning

Vi fick även ett besök av massmedia, i form av Radiosporten som talade med Agnes och Adam.

Det var ett gäng trötta boxare som reste hem när lägret var till ända. Nu blir det en vecka i hemmiljö innan resan går till Sheffield för ett sparringläger i åtta dagar innan OS-kvalet i London.

Resan mot Tokyo är inledd!

Lennart Bernström