Under många år har SBF tillsammans med SOK genomfört tester på våra topp-boxare. Som i många andra idrotter handlar det om löpning, styrka och spänst som mäts för att ge utövaren ett kvitto på att den hårda träningen ger rätt resultat.

Den 6 – 9 augusti var det totalt 18 st boxare som fick svettas i dessa tester. Det var 26 kallade boxare, men pga skador, sjukdomar så tvingades 8 boxare att tacka nej. På plats var också sju tränare, samtliga Headcoacher samt assisterande. Ett mycket bra tillfälle att få träffas under samma tak. Det är även bra med många tränare på plats när testerna skall genomföras för att föra protokoll och ’passa’ i styrketesterna.

Första dagen när vi samlades så genomfördes Cooper test 3.000 meter löpning. Förbundsläkare Robert Ludwig var på plats och gjorde en genomgång på varje boxare. SOK:s sportchef Henrik Forsberg dök upp och ”kollade” på boxarnas löpförmåga. Även SOK:s sjukgymnast Peter Drugge var på plats. Glädjande att SOK visar sådant fint intresse för vår verksamhet.

Fredagen den 7 augusti hade vi en hederlig boxträningsdag. SBF:s nya sportchef kom då och hälsade på oss. Han fick först se våra boxare jogga iväg på en 2,5 km morgonrunda för att sedan under 30 min genomföra ett skolboxningspass.

På förmiddagspasset så fick boxarna äntligen dra på sig handskarna och genomföra ett pass i parteknik. Det var efterlängtat. Sedan dök övrig personal från kansliet upp med Patrick Wheeler i spetsen som hade en silvermedalj med sig i fickan till Agnes Alexiusson som plockade hem denna medalj på EM i skuggboxning.

På eftermiddagen hade Lina Skoghagen och Niklas Valtonen befälet och då var det olika inslag med tävlingar som boxarna fick prova på.

På lördagen innan lunch så genomfördes en stor del av SOK:s tester. På plats var då SOK:s träningsrådgivare Rickard Nilsson som ledde testerna. Vi hade i år delat upp testerna på två dagar så på lördagseftermiddagen var det åter ett boxningspass som stod på programmet.

Söndag förmiddag så gjorde boxarna de sista testerna och efter lunch avslutades lägret.

Testerna kommer nu att sammanställas och varje deltagare kommer att få en inloggningskod så de kan se sina testresultat.

Enligt planeringen kommer SOK-tester att genomföras i mitten av januari igen.

Detta var även det sista träningslägret som jag som Sportchef var ansvarig för. Nu kommer jag att lägga all tid och kraft på att vara Head Coach för damsenior och herr senior. Vill passa på att önska Lars Myrberg lycka till i sin nya tjänst som sportchef.