17-22 maj var ungdom/junior tjejerna i Edenderry, Irland för ett träningsläger för enbart tjejer. Fokus under lägret var sparring och totalt genomfördes 4 sparringpass och 5 teknikpass där tjejerna fick mycket individuell teknikträning med skolboxning och plattor. 

Konceptet är sparringläger enbart för tjejer och hålls ett par gånger om året på St Brigids boxing club i Edenderry, Irland i ledning av Liam Morley. Denna gången kom boxare från flera olika klubbar i Irland, från England, Portugal och Lettland. Allt från schoolgirls till senior och från nybörjare till elit. De erbjuder boende på deras boxningsklubb i våningssängar för ett billigt pris så förutsättningarna är de bästa!

Alla våra tjejer fick verkligen kvalitetssparring på konkurrerande nivå mot varierade stilar och fick möjlighet att träna på specifika utvecklingsområden som de alla gjorde framsteg i under resan. 

Vi hade också förmånen att se Katie Taylor och Chantelle Cameron under deras mediaträning Live i Dublin. Matchen såg vi sedan på tv på boxningsklubben tillsammans med andra boxare och tränare. 

Ett väldigt lyckat och givande träningsläger som vi även rekommenderar andra damboxare att åka till då de har utbyte för alla nivåer. 

Boxare som deltog: 

Ungdom
50 kg Julia Karlsson Vidén, Vaggeryds BK
54 kg Lilli Årman, Upsala IF Boxning
54 kg Medina Zaman, Haninge BK
57 kg Isabelle Josefsson, AIK Boxning

Junior
52 kg Isabelle Dahlquist, Höllvikens BK

Ledare var Lina Skoghagen och Felix Lundström