Efter Nordiska Mästerskapen begav sig den svenska OS-kvaltruppen till Assisi, Italien för ett internationellt toppningsläger. Rikstränare Santiago Nieva rapporterar från lägret.

Då samtliga deltagande boxare precis boxat tuffa matcher på Nordiska Mästerskapen, lättade vi ganska mycket på träningen för att uppnå en stark formtopp till OS-kvalet i Samsun, Turkiet som börjar på lördag. Träningen anpassades efter individuella behov så gott det gick och boxarna fick även välja om de ville åka direkt från Assisi till Turkiet eller åka hem två dagar emellan.

Förutom hemmanationen och vi, deltog även Azerbajdzjan, Irland, Finland och Kazakstan (damer) på lägret. Träningslägret var lite rörigt då Italien har fått en nygammal planeringsansvarig coach, ryssen Vasili Filimonov, som inte ville att deras herrboxare skulle sparra med de utländska gästerna (!).

Damernas och herrarnas träning var inte synkad alla gånger och dessutom körde de Italienska damerna två landskamper under lägret, vilket gjorde att sparringutbytet blev lite haltande någon dag, men i det stora hela fanns det bra tillgång till sparring. Det var meningen att Juliana Söderström skulle ha boxat match men plötsligt hade Juliana bytts ut mot en Azerbajdzjansk boxare.

Förutom OS-kvaltruppen deltog Juliana och Lise Sandebjer på lägret. Vi drabbades av sjukdom vilket gjorde att Gabriel och Leon inte kunde delta fullt ut på lägret. Trots detta vill jag framhålla att det var ett lyckat läger med bra gemenskap i en härlig miljö.

Assisi är en välkänd plats för oss där vi genomfört flera läger tidigare och där flera tränare och domare deltagit på kurser. Fokus låg på att få till 1-2 bra matchsparringar och ytterligare någon uppgiftsparring. Vår fysio Oskar Skatt gjorde ett strålande jobb och snittade 6-7 behandlingar per dag vilket visar hur viktigt det är med detta stöd vi fått av SOK.

Helena Envall och Anna Laurell Nash med coach Daniel Nash stannade kvar i Assisi och genomförde ytterligare en matchsparring innan direkt avfärd till Turkiet.

En dag åkte vi buss upp till Assisi (egentligen ligger träningsanläggningen och hotellet i den lilla byn Santa Maria degli Angeli) och beskådade den vackra staden. Vi hann även med en god lunch och ännu godare glass.

Den svenska truppen i Assisi
48 kg Lise Sandebjer, BK Örnen
51 kg Helena Envall, IF Linnéa
51 kg Juliana Söderström, Djurgårdens IF
60 kg Agnes Alexiusson, Värnamo BK
69 kg Oliver Flodin, Vaggeryds BK
75 kg Anna Laurell Nash, IF Linnéa
75 kg Leon Chartoi, Hammarby IF
91 kg Gabriel Richards, Djurgårdens IF

Ledare: Santiago Nieva, Daniel Nash och Sören Andersson
Fysio: Oskar Skatt