Eftersom seniordamernas EM blivit framflyttat i tiden så är delar av seniortruppen på damsidan på träningsläger i Tyskland. Denna kontakt knöts tidigare under våren och SBF och är glada att få återkomma till Tyskland för ett träningsläger.

Damernas EM som skulle gått under maj månad har flyttats fram till 4-13 juni och delar av den svenska truppen är därför tillbaka i Tyskland, närmare bestämt i Kienbaum, på ett sparringläger mellan den 25/4-5/5.
Första veckan inleddes med parövningar och uppdragssparring för att spetsas till med så kallade testmatcher under den sista veckan. På plats är, förutom Sverige, nationerna Tyskland, Frankrike, Finland, Danmark och Tjeckien.

Den svenska truppen består av Lise Sandebjer 51 kg, Helena Envall 57 kg samt Sara Svensson som ansluter sista veckan. Ledare är Sport och utvecklingsansvarig Petri Eriksson samt ledare Adjmal Omarzada som ansluter under sista veckan.

De inledande dagarna har vi varit med på tyskarnas morgongymnastik och skuggboxning samt haft parövningar/uppdragssparring med alla nationer: Finland, Danmark, Frankrike och Tyskland. Efter frukost har Helena och Lise haft möjlighet att lägga in sin egen planering då det finns fina anläggningar för styrka eller löpbanor både inom- och utomhus.

Eftersom det är en stor olympisk anläggning finns det också många möjligheter för återhämtning. Förutom att det ligger i ett lugnt naturområde med en sjö har de både isbad, kylrum och bastu. Helena och Lise har provat isbad i anslutning till träning. Isbad sägs påskynda återhämtningen av musklerna och kan därför reducera träningsvärk och liknande.

Första lägerveckan avslutades med en barbecue för alla lag tillsammans i den ljumma sommarkvällen. Nu är vi laddade för en vecka med matchsparringar med start på måndag mot Frankrike.

Till lägrets andra del anslöt ledare Adjmal Omarzada för att bistå med extra coachning inför veckans sparringar.

Huvudfokus har varit matchsparringar på eftermiddagen och annan träning har varit individuella förberedelser.

Lise fick fyra sparringar, med Tysklands 51 kg, Tysklands 54 kg och två sparringar med Frankrikes 51 kg. Helena fick tre sparringar med Frankrikes två 57 kg. Det har varit tuffa och bra sparringar för både Lise och Helena.

Det har varit ett mycket bra läger och vi kan åka hem med många timmars boxning i bagaget.