Här kommer en rapport från Norska Mästerskapen av Håkan Bergman. NM avgjordes i Trondheim 1 -3 april.

Jag hade denna gång tänk en bekväm resa till Norge men… Flyg för dyrt 4.600:- och via Arlanda & Oslo, Tåg bra pris ToR under 1.000-lappen men då tillkom två extra nätter på hotell då ankomst och avgångstider inte passade mot tävlingen. Så det blev än en gång bil till Trondheim med dåligt väglag Östersund – riksgränsen, 46 mil enkel resa.

Nåväl ankom till Trondheim på eftermiddagen och blev inkvarterad på hotell Scandic Solsidan vilket också var NM-hotellet. Övervakade lottningen och hade en trevlig stund med norska vänner.

Det var 41 herrar och 21 damer anmälda i 11+ 7 viktklasser. Det blev slutligen 7 viktklasser för herrarna och 4 viktklasser för damerna. Tävlingen var uppdelad i tre pass varav det första på fredagen innehöll 9 matcher. I lördagens pass blev det 15 matcher och finalpasset på söndagen 11 matcher.

Jag dömde totalt 24 matcher varav 6 ring. Och som vanligt när jag är i Norge så får jag äran att döma alla skit/svåra matcher. Nåväl som plåster på såren så blev jag tilldelad sista matchen i finalpasset 91kg. En tuff men ganska bra match. En fighter och en som försökte boxas, boxaren vann till slut den täta matchen med 25-20.

Vi använde det nya scoring-systemet och det verkade fungera bra. Rätt vinnare i samtliga matcher.

Startade återresan från det svindyra Norge vid 17-tiden och 6 timmar senare ankomst till S-vall.

/Håkan Bergman