Majid Jelili och Walter Mohr rapporterar om herrlandslagets träningsläger och tävling i Moldavien. PÃ¥ bilden syns Salomo Ntuve i blått, som vann en och förlorade en match i tävlingen.

Träningsläger i Moldavien 20-24 augusti

Då vi förbereder inför VM i Baku 25 september 10 oktober planerade vi ett deltagande i Prime Minestry Tournament i Ankara som tyvärr blev inställt. Vi ersattes denna turnering med läger och en två dagars turnering i Moldavien. Tävlingen garanterade två matcher då man boxas om bronsmedaljen.

Vi blev mycket väl mottagna i Moldavien. Från huvudstaden Chisinau blev det en bilresa på 23 mil till den lilla staden Briceni på 7000 invånare. Här hade vi kost och logi tillsammans med de Övriga nationerna, Rumänien och Tunisien.

Moldaviens träningscenter ligger I grannstaden Grimancauti, 3km från Briceni.

Här tränade vi de flesta träningarna. En boxningslokal med en tävlingsring, 10 säckar och andra redskap. Här fanns också ett välutrustat styrkegym, matsal, boende för ca 20 personer, bastu och en administrative del.

Vi genomförde en gemensam träning per dag under eftermiddagen, varanannandag sparring och varannandag uppgiftsparring.

övriga träningar genomförde var lag för sig själva.

Morgonträningen bestod av lätt löpning 20 min och skuggboxning. Förmiddagsträningen innehöll skolboxning, säck och plattor.

 

Prime Minister Cup i Moldavien den 25 – 26 augusti

Turneringen genomfördes utomhus i Breceni en liten stad i norra Moldavien. Deltagande nationer var Rumänien, Tunisien, Israel, Sverige och Moldavien.

Lottning och matchordning skedde på arrangörens villkor men över lag så var dom väldigt måna om oss.

 

Torsdag den 25 augusti (semifinaler)

64kg Antony Yigit mot Daniel Badulescu från Rumänien. Det var en bra kämpainsats av Anthony dÃ¥ han gick in och körde över sin motståndare. All heder Åt Badulescu, det var en bra kille som Anthony besegrade med 11-8.

69 kg Leon Chartoi mot Vasili Belous, Moldavien. Här kom Leon inte upp till sin normala standard. Han kan mycket bättre, denna gång blev det en förlust.

52 kg Salomo Ntuve mötte Valeri Cirma, en junior från Moldavien. Det var inga problem, en klar seger med 11-4.

56 kg Bashir Hassan ställdes mot den regerande Europamästaren Veaceslav Gojan från Moldavien. Bashir var inledningsvis tveksam i sitt agerande under första ronden, andra ronden jämnare och glädjande en bra avslutning i tredje ronden. Dock förlust för Bashir med 4-14.

 

Fredag den 26 augusti

I match om tredje plats mötte Bashir Hassan moldaven Maxim Postoiuc, det blev en klar seger för Bashir med 13-6.

I 52 kg finalen mötte Salomo Ntuve Moldaviens EM trea Alexandru Riscan. Salomo kom inte riktigt igång förrän i tredje ronden. Salomo försökte ta för sig men det räckte inte till. Förlust med 5-13

Anthony Yigit mötte moldaven Violin Berzoi i 64 kg finalen. Anthony började tufft från början men fick dålig utdelning och blev mer frustrerad ju längre matchen gick. Detta gav motståndaren kontringslägen som han tog vara på. Jämn fight men tyvärr förlust med 13-24.

I 81 kg finale ställdes Kennedy Katende mot Vladimir Cheles från Moldavien. Här visade sig att Kennedy har det lätt mot högerboxare och satte  bra kontringar och följde upp med vänsterkroken. Även rörligheten var till Kennedys fördel. Seger till Kennedy med 21-15.

 

Resultat 25/8:

Semifinal:

64kg Antony Yigit SWE – Daniel Badulescu ROM. 11-8

69 kg Vasili Belous MOL – Leon Chartoi SWE 13-5

52 kg Salomo Ntuve SWE – Valeri Cirma MOL 11-4

56 kg Veaceslav Gojan MOL – Bashir Hassan SWE 14-4

 

Resultat 26/8:

Match om 3:e plats:

56 kg Bashir Hassan SWE – Maxim Postoiuc 13-6

Final:

52 kg Alexandru Riscan MOL – Salomo Ntuve SWE 13-5

64 kg Violin Berzoi MOL – Anthony Yigit SWE 24-13

81 kg Kennedy Katende SWE – Vladimir Cheles MOL 21-15

 

Sveriges trupp i Moldavien

52 kg: Salomo Ntuve, Angered BC
56 kg: Bashir Hassan, Djurgårdens IF
64 kg: Anthony Yigit, Skarpnäcks BK
69 kg: Leon Chartoi, Narva BK
81 kg: Kennedy Katende, Sundsvalls BK

Ledare: Majid Jelili och Walter Mohr

 

/Majid Jelili och Walter Mohr