Nedan följer en rapport från ett kortare läger som U22 höll i Kumla i helgen

Det är en underlig tid vi lever i med Corona och allt.

1 mars började de nya reglerna för FHM / RF gälla vilket innebar att endast de som klassas som yrkesutövande Elitidrottande kunde undantas från stoppade aktiviteter såsom tävling, läger och allmänna sammankomster. Efter vissa undersökningar kom vi fram till att detta bör gälla för våra U22:or som är seniorer och har boxningen som sin primära satsning.  Med begränsning på 8 deltagare så kunde vi inte bli så många.

Det blev också med väldigt kort varsel som jag hörde av mig till boxare / tränare och givetvis kunde inte alla deltaga men vi blev ändå 4 st boxare som samlades i Kumla under 3 dagar under veckoslutet.

U22 Alan Zangana 57kg, Hammarby IF Boxning

U22 Nebil Ibrahim 57kg, Upsala IF

U22 Hampus Broman 63kg, BS-Tor

U22 Peter Ahlberg 69kg, Skoftebyns AIS

Övriga tillfrågade boxare som för tillfället hade förhinder var.

U22 Kevin Scott, 63KG, Upsala IF

U22 Majd Alsafad, 75KG, Hammarby IF Boxning

U22 Erduan Berisha, 57KG, KFUM Linköping

U22 Ibrahim Bahktiari, 63KG, Hammarby IF Boxning

Samling skedde i Receptionen på Kumla Hotel 17.00 den 12:e och ganska snart därefter begav sig hela gänget till Kumlahallen för första träningspasset.

Under första passet genomfördes 11 ronder uppgiftssparring där de aktiva varvade motstånd varje minut, det blev högt tempo med ganska enkla uppgifter. Det fanns inget specifikt tema för dagen utan vi jobbade alla distanser och alla slag.

Efter passet bjöds det på taco hemma hos familjen Broman då all matservering stänger kl 20 nu för tiden.

Lördagen bjöd på 3 pass där morgonträningen var mer för att väcka kroppen med lite gymnastik och lekar, vi la även till några teknikövningar på säck.

Under de 2 efterföljande passen bjöds det på 5 ronder uppgiftssparring och 3 ronder matchsparring / tekniksparring. Så totalt genomfördes 27 ronder med boxning under Fredag och lördag.

Söndagen startade först kl 8 med ett pass plattor där de aktiva höll till varandra och fick tilldelade uppgifter så som halvdistansboxning, fotarbete samt uppföljande attacker med försvar och vinkelbyte. Som avslutning på detta pass la vi in lite säckintervaller och fys överkropps.

Avslutningen på lägret blev för deltagarna lite av en överraskning då vi begav oss till Kvarntorpshögen, utnämnd som en av väldens underligaste platser. Det är en askhög som idag används som friluftsområde för Skidåkning, mountainbike samt allmän motion. Vägen upp på toppen består av en trappa på 427 steg innan man har ett lite flackare parti på ca 100 meter upp till toppen där man vänder och tar en bilväg ner som har en lutning på ca 10 grader, den totala löpsträckan uppför trappan och ner igen är ca 1 km och de fick springa 5 varv vilket tog ca 45 minuter.

Ett mycket uppskattat läger från deltagarna och en mycket nöjd coach med de aktivas insatser under helgen.

// Mikael Broman