I helgen så hölls ett läger för juniorer i Höllviken som ett led i uppladdningen för vårens kommande mästerskap.

Följande boxare deltog på lägret:

Isabelle Dahlquist, Höllvikens BK

Sipel Duna, Nässjö BK

Elda Mustafa, IK Ymer

Lucin Seropian, NBK Akilles

Hugo Härstedt, Höllvikens BK

Nick Zulawinski, Höllvikens BK

Zinoviy Dragan, Majorna BK

Jonathan Jonsson, Eskilstuna BK

Ridha Nazar, Redline IF

Axel Härstedt, Höllvikens BK

Elwin Belezika, Hammarby IF

Ledare: Lina Skoghagen och Orlando Garcia (Majorna BK)

Grundläggande för lägret var förberedelse för Brasov open i Rumänien som avgår 22-28/2 dit vi åker med ett gäng på 10 boxare (3 junior damer, 1 ungdom herr, 6 junior herr)

Samling skedde på torsdagskvällen där vi avverkade ett boxningspass med mycket fokus på tempoväxlingar och aktivitet, vilket också var det övergripande fokuset för hela lägret.

Fredag morgon börjades med lätt jogg och sedan skolboxning. På förmiddagen genomfördes matchsparring för samtliga och på kvällen fick boxarna träna på att bibehålla fokus och sätta rena träffar under press där motståndaren byttes ut hela tiden. Passet avslutades sedan med säckintervaller.

Lördagen hade ett likande upplägg, med lättare morgonträning, matchsparring på förmiddagen men där kvällen bestod av ett lättare pass med plattor och säck. Fokus var känsla, rörlighet och att ha roligt i sin boxning.

Som avslut på lägret bestod söndagen av både löpintervaller och fys och det var imponerande och kul att se att alla verkligen gav allt trots att de redan var ganska slitna.

Vill även passa på att rikta ett tack till de boxare som kom och ställde upp med sparring till våra juniorer.

//Lina Skoghagen

Headcoach u/j Dam