Junior-EM är i full gång i Budva, Montenegro. Den svenska truppen har boxats under helgen och ni hittar en kort rapport från mästerskapet här.

Mästerskapet som flyttats ett par gånger under året på grund av den pågående Corona-pandemin genomförs nu under hårdare säkeretsföreskrifter för att säkerställa deltagarnas medicinska hälsa och säkerhet.

Två boxare och två ledare representerar Sverige under mästerskapet:

Herr Junior 56 kg Alexander Fredriksson, Morgongåva BK
Herr Junior 64 kg Kevin Scott, Upsala IF Boxning

Ledare: Kermith Fredriksson och Vido Ratkovic

Under lördagen den 14 november var det Alexander Fredriksson som äntrade ringen först, i sin match i första omgången mot Matvejs Prokudins från Lettland. Efter bra boxning i första ronden fick letten in en hård träff som gav räkning och tätt på den följde ytterligare en träff som gav en andra räkning vilket gjorde att matchen stoppades. Dock en bra insats från Alexander i matchen. Förlust på RSC R1.

Under måndagen den 16 november ställdes Kevin Scott i den andra omgången mot Bozorboi Matyakubov från Ukraina. En tuff match mot en välmeriterad ukrainare som slutade med en knapp förlust för Kevin som ändå visade att han är på toppen bland juniorerna i Europa. Förlust med 4:1 för Kevin.

Nu väntar träning under resterande del av mästerskapet och en hemresa efter mästerskapet.