Hichem Aouali lämnar rapport från damernas Junior-EM i Assisi, Italien där Agnes Alexiusson tog guld och Klara-Fina Holm Westerlind tog brons.

Resan till Assisi gick jättebra förutom att vi inte fick vårt bagage men det var tur att Agnes hade boxningsutrustning och matchdräkten med sig i handbagaget.
Med 197 invägda, 100 ungdomar och 97 juniorer, från 26 nationer startade Europamästerskapet. Sverige deltog med två boxare, Klara-Fina Holm Westerlind, 57 kg, det var 11 stycken i hennes viktklass, och Agnes Alexiusson, 60 kg – 12 deltagare, i hennes viktklass.

Mästerskapet var välorganiserat och allting gick smidigt eftersom allt var så nära och bra. Agnes var den första som gick upp i ringen med bra självförtroende och boxade med full kontroll, både defensivt och offensivt och lyckas få motståndaren att boxa på lågt tempo utan att tappa kommandot. Agnes gick fyra matcher och var väldigt discplinerad i ringen och följde taktiken perfekt med fantastisk fantasi i sin boxning utan att tappa kontrollen eller fokus. Hon lyckades också under de fyra matcherna variera sin boxning som gjorde det svårt för alla motståndare att läsa av henne. Kanoninsats från Agnes som visade variation på hög nivå bland annat med fötterna och hade bra styrning framåt och bakåt med bra kyla och kan överraska med explosiva attacker utan att tappa balansen. Agnes fick välförtjänt priset som bästa juniorboxare.

Kara-Fina Holm Westerlind kom in bra i första matchen där hon satte fina träffar med sina raka slag och klev bak ibland med full kontroll och överraskade med aggressiva attacker. Hon lyckades att sätta press och var styrande framåt och hon följde taktiken perfekt hela kvartsfinalen där hon vann med 3-0 mot en ungerska.
I semifinalen var Klara-Fina för het och hade svårt att organisera sina attacker och fastnade ofta vilket ledde till att hon åkte på några kontringar från en duktig motståndare. Det var svårt för Klara-Fina att följa taktiken. Godkänd insats från Klara-Fina som åkte till JEM med bara 18 matcher i bagaget och plockade hem en bronsmedalj.

Det har varit en fantastisk upplevelse att åka med dessa proffsiga idrottare både boxningsmässigt och socialt. Och stort tack till Ulf Persson som var en fantastisk coach för hela laget. Det var riktigt roligt att avsluta mitt uppdrag som headcoach för Damer U19 och U17 med ett guld och ett brons.

/Hichem Aouali
Headcoach Dam U/J


Två svenska medaljörer i Assisi