Elitgruppen Herrjunior/Ungdom har genomfört ett träningsläger i Borås. Herrjuniorernas Headcoach Hichem Aouali rapporterar från lägret.

Vid vårt första Elitläger för 2015 har vi valt att genomföra ett fyradagarsläger på Ryahallen och IK Ymers träningslokal innehållande nio tuffa träningspass och vi bodde mycket bra på hotell Scandic Plaza i centrala Borås.

Vi har jobbat på konditionen för att orka föra matchen och styrka för att kunna stå emot motståndarens attacker och själv bli den som tar kommandot. Vi körde även mycket parteknik och uppgiftssparring med fokus på dubbel-attacker så vi kan slå många slag med kraft och bibehållen balans och distans.

Vi hann också att genomföra fystester: Chins, Dips och 3000 meter. Där visade våra boxare mycket bra form och kanonresultat fast de kört tuffa pass innan testerna. Matchsparringarna var mycket tuffa och jämna mellan boxare med hög kvalitet.

Om alla i gruppen tar ansvar, visar respekt och stöttar varandra kan vi förbättra vår inställning och fokus och på så sätt optimera våra prestationer under träning och tävling. För att nå framgång krävs förutom den individuella kraften även samarbete på flera plan, mellan aktiva, ledare, klubbar och landslag. Rätt träning och bra träningspartners är viktigt för framgång. Vi kan alla bidra till detta.

En bra satsning innebär att boxaren har en årsplanering med ett periodiserat träningsupplägg gällande boxning, kondition och styrka. Det krävs en total träningsmängd på 500-600 timmar per år som fördelar sig på 8-12 pass per vecka.

Jag vill tacka Sören Andersson för bra samarbete och Tage Isaksson som gjort ett fantastiskt arbete gällande all lokalorganisation och alla deltagare för er kanoninställning. Mycket nöjd med allt!

Deltagare från Elitgruppen

48 Kg: Felix Flodin, Vaggeryds BK – 99

48 Kg: Adam Alexiusson, Värnamo BK – 99

57 Kg: Samer Tabal, Hammarby IF – 99

57 Kg: Roberto Bengtsson, Halmstads AIS – 99

66 Kg: Amed Doski, Halmstads AIS – 99

75 Kg: William Gustafsson, BK Rapid – 99

56 Kg: Paolo Magui, BK Ringen – 97

60 Kg: Anton Kuppi Svensson, IF Göteborgs Team- 97

64 Kg: Mohammed Kuci, Tifa BC – 97

69 Kg: Farman Babajev, FBK Falkenberg – 97

69 Kg: Adam Chartoi, Hammarby IF – 97

69 Kg: Elle Anderberg, Hammarby IF – 98

Tränare: Hichem Aouali och Sören Andersson

/Hichem Aouali, Headcoach Herrjunior/ungdom