En grupp av boxare från Mellansverige deltog i en tävling i den lilla staden Gwarek under lördagskvällen. Det blev jämna matcher och en bra genomförd tävling av de svenska deltagarna.

Här kommer ett litet referat från matcherna.

60 kg; Emelie Wahlström, Morgongåva – Agniezka Chuda, Stetin

Agniezka Chuda är med i den polska talanggruppen som de satsar på inför OS 2016. Trots att hon är junior, var hon en rutinerad boxare med medaljer från såväl EM som VM i ungdoms- och juniorklassen. ”Trodde nog att jag hade vunnit” var Emelies direkta kommentar efter matchen. Det blev en jämn match trots allt, där polskan stod som vinnare med 2-1. En bra genomförd match, där Emelie Wahlström tog över allt eftersom.

69 kg; Malena Hede, Morgongåva – Natalia Holinska, Stetin.

Detta blev en riktig publikmatch med två slagvilliga boxare där dock Malena var den som stod för de klara träffarna. Malena har utvecklat sin boxning oerhört den senaste tiden och vågar kliva in och trycka dit slagen. Detta gav nu utdelning och en klar seger med 3-0. Heder dock till den unga polskan som också hon ingår i den polska utvecklingsgruppen mot OS 2016.

52 kg; Turkian Diljaj, Esklistuna – Lukasz Skoczylas, Gwarek.

Här vann Eskilstunas talang Turkian Diljaj klart alla tre ronderna i sin internationella debut. Genom snabbt fotarbete och distinkta kontringar gjorde han det mycket svårt för sin motståndare. En strålande uppvisning med resultatet 3-0 till Turkian.

52 kg; Conny Everdjik, Morgongåva – Tomasz Smerdel, Gwarek

Denna gång räckte inte Conny Everdjik till mot den rutinerade motståndaren Tomasz Smerdel. Mera rutin och något extrakilo gav en klar fördel åt den polska boxaren i denna match. Heder dock till Conny som är en krigare och aldrig gav upp och tog alla tillfällen att ta över matchen. Det blev dock 3-0 dock till en duktig hemmaboxare som man hoppas mycket på i framtiden.

60 kg; David Reinikainen, Falken – Michael Smerdel, Gwarek

I denna match blev det tre bra ronder där den rutinerade Michael Smerdel vann med 3-0. Dock en härlig fight och uppvisande av en bra teknisk förmåga hos båda boxarna. David Reinikainen har framtiden för sig, vilket han på ett bra sätt visade i sin internationella debut.

64 kg; Max Thyr, Falken – Damian Nowak, Gwarek

Denna match slutade oavgjort, men visst trodde vi från den svenska ringhörnan att det blivit vinst. Dock var det en bra boxare som Max Thyr mötte, men det borde ändå ha räckt till för seger. Två tekniskt duktiga boxare som bjöd på en teknikuppvisning och boxning på hög nivå.

64 kg; Oskar Fahlberg, Stöten – Karol Pawlina, Gwarek

För Oskars Fahlbergs del var detta en internationell debut som medförde en förlust med 3-0. Orutinen lyste igenom ibland, där Oskar skapade fina möjligheter, dock lite för dålig uppföljning. Falugrabben har en härlig inställning till sin sport och är en ”coming man”. Helt klart en bra genomförd match och en nyttig erfarenhet.

64 kg; Romio Bright, Oskarshamn – Karol Kaszuba, Gwarek

Oskarshamnsboxaren Romio Bright bjöd på sig själv i ringen under tre ronder med full fart. Otroligt att se den härliga inställningen från en så orutinerad boxare. Det blev tre jämna ronder med liten övervikt till den polska sidan. Med lite mera rutin så blir Bright rolig att följa i framtiden.

69 kg; Salha Nazer Taha, Morgongåva – Damian Kaszuba, Gwarek

Här blev det oavgjort, och när detta ropades ut möttes detta av burop från den polska publiken med cirka 400 på läktaren. Efter några tråkiga förluster där Salha ”Salle” Nazer Taha inte fått boxningen att stämma, fanns det här en del ljusglimtar. ”Salle” var inte helt nöjd men kände att boxningen började stämma igen.

75 kg; Filip Deiaco, Falken – Wojciech Sobiesiak, Gwarek

En strålande insats av Filip Deiaco, han vände ut och in på sin motståndare genom smarta vridningar och bestämd boxning. Två räkningar i slutronden borde ha resulterat i RSC-domslut, men domaren lät det gå till poängavgörande och det blev 3-0 till Filip. En härlig inställning i denna match av Falkenboxaren.

91kg; Carl Jörneklint; Oskarshamn – Dawid Deik, Gwarek

Dawid Deik är mästare och har en massa rutin. Carl Jörneklint gjorde här en kanoninsats, behöll kyla över tre ronder och begick inga tekniska misstag. Helt klart kommer Carl att bli intressant att se på SM i april. Med lite mera matcher kan han ge våra bästa en bra match om slutsegern i SM. Dawid är en tuff krigare som brukar kunna få gå hem tidigt från sina matcher. Carl följde taktiken till punkt och pricka, fick en domare med sig men trots allt, förlust med 2-1.

Ett härligt gäng att vara ute med för mig och Åke Johansson BK Falken.

Rapporterat av Kermith Fredriksson från Morgongåva BK