På Kermith Fredriksson initiativ åkte en stor stark svensk trupp för att boxas i en gala på Gilleleje i norra Själland lördagen den 4 februari. I denna artikel följer deras rapport av tävlingen.

Sekonderna Leif Nilsson, Tommy Månsson, Vicky, Håkan Sindemark och undertecknad tillsammans med lagledare Tomas Kensert och domare Mary Grace Fredriksson fick alla vara med på en riktig boxningsfest denna lördagskväll. Det var en tävling med kul inramning samt jämna och bra matcher.

Resultat med kommentarer match för match:

+81; Nicklas Pedersen, GGBK- Darko Rafik, DIF: 4-1

Darko var hela tiden bra med i matchen. Mycket jämn match där Dansken satte de tydligare träffarna mot sin tappert kämpande motståndare från Djurgården.

57; Sandro Omerovic, Ronneby – Mahmoud Khattab, CIK: 4-1

Mycket imponerande boxning av Sandro. I mina ögon vann han alla 3 ronderna och går från klarhet till klarhet och är ett riktigt framtidslöfte i Svensk boxning.

69; Magnus Tolsgaard, GGBK- Kamran Sorkabi, DIF: 5-0

Mycket jämt här men Dansken hela tiden steget före. Två nya killar som visade prov på skolad boxning.

91; Jonas Borum, Korsör BK- Omar Hajdarevic, BK Revanch: 5-0

Omar ställde upp med kort varsel, blev också hindrad av att kunna göra sitt bästa på grund av en ryggskada men kämpade ändå tappert på.

54; Sara Granath, Helsingborg – Sif Baungaard, GGBK: 3-2

Jämt men helt klart var detta Saras match. En härlig revansch från förlusten i Angered i höstas. Sara har framtiden för sig trots sin orutin.

57; Fredrik Pedersen, GGBK – Daniel Backman, Morgongåva: 4-1

Daniel var bäst när han lyckades hålla distansen, men i närkamperna var dansken den starkare. En teknisk mycket bra match från bådas håll.

44; Oliver Möllenberg, GGBK – Kasper Kullman, Ronneby: 4-1

Två otroligt duktiga boxare som fick den 700-hövdade publiken att jubla. Oliver var lite mera rutinerad vilket hade betydelse i de matchavgörande frekvenserna.

69;  Malena Hede, Morgongåva – Malene Malmberg, GGBK: 5-0

Danskan var före detta dansk mästarinna men hade inte boxats på tre år på grund av en ryggskada. Nu i comeback blev hört pressad av Morgongåvas Malena som utvecklas allt mer i matcherna.

75; Joakim Langström, Revanch – Asger Messman, GGBK: RSC R3

Joakim var riktigt vass mot en tröttande Dansk. Riktigt beslut att stoppa efter andra räkningen.

69; Bo Hansen, Korsör – Sahla Nazer Taha, Morgongåva: 4-1

En jämn men bökig match där en varning för ”Salle” blev avgörande. ”Salle” var inte nöjd med sin insats.

57; Samali Hosseinbor, Sollentuna – Tobias Möllenberg, GGBK: 5-0

Samali gjorde en kanonmatch mot hemmahoppet. Snabba fötter och vaken samt tog tillfällen när han fick dem. Detta var en av aftonens bästa matcher

81; Mark Vigid, GGBK – Dennis Ainerud, Morgongåva: 5-0

En slagvillig dansk som mötte en stark svensk. Dennis alltid farlig och med sin trygghet i gardering som är oerhört svårt att tränga igenom. Eniga domare men det var inte mer än 2-6 slag upp till hemmaboxaren.

+91; Andreas Nilsson, Morgongåva – Nick Barnö, GGBK: 4-1

Här skulle det varit 5-0. Andreas var nära av avgöra matchen i andra ronden men tiden rann iväg. Dansken vägde in på 129 kg, 202 lång, detta mot Andreas 97 kg. Strong insats av Andreas genom klok boxning vann han övertygande.

/Kermith Fredriksson, Morgongåva BK