Under Gripen Cup i Söderköping så hölls ett förläger för de boxare som ska åka till UEM och andra ungdomsboxare. Head coach Mikael Broman lämnar följande rapport från lägret.

Vi valde att stanna på hemmaplan då det kommer att bli 8 skoldagar som försvinner under perioden för de killar som åker till EM. I samband med Gripen Cup så lade vi ett förläger i Söderköping där vi ställde en öppen inbjudan till alla som deltog på Gripen Cup att delta på lägret när man var klar med turneringen.
Detta delvis för att hjälpa killarna att förbereda sig men också ge en möjlighet för alla att få träna tillsammans med landslaget och få lite tips och råd inför framtiden. Fokus på lägret var distans & reaktion. Vi höll passen ganska korta med hög intensitet.

Första träningspasset var fredag klockan 12. Under detta pass så fick boxarna först 3 ronder parskugg som sen övergick till 5 ronder uppgiftssparring. Under kvällen fick deltagarna ta ett lättare joggingpass.

Lördag klockan 9 började vi med 3 ronder skuggboxning, 4 ronder parteknik och 3 ronder uppgiftssparring.

Lördag klockan 14 så la vi in ett säckpass med 3 ronder skugg och 5 ronder intervallträning på säcken.

Söndag morgon 9.00 deltog 16 boxare på träningspasset och vi började med 2 ronder skugg och lade sen in 6 ronder uppgiftssparring varav 3 ronder var fri sparring på ca 60-70%.

Söndag klockan 13 avslutade vi lägret med 5 ronder säck med uppgifter på kommando och avslutade med 3 ronder där de fick göra en del explosivitetsövningar.

Sammantaget deltog utöver de 3 boxarna som skall till em och vår reserv så deltog ca 20 boxare efter avslutat turnering och jag hoppas att de var nöjda med träningspassen och vi tackar alla deltagare för att de hjälpte våra em – boxare med förberedelserna inför EM som startar nästa vecka.

Jag riktar också ett tack till Lennart Bernström som tog sig tid att följa sista träningspasset under lägret då turneringen vara avslutad.

Kallade Boxare

Alexander Fredriksson 54 kg Morgongåva BK

Noah Nordby 57 kg Kalmar BK

Kevin Scott 60 kg Morgongåva BK

Kevin Bohm 57 kg Morgongåva BK

Stort tack också till Gripen Boxning & Jimmy Björketidt som gav oss möjligheten att låna lokaler och gav oss möjligheten att genomföra lägret i samarbete med tävlingen.

Klubbar som hade boxare med på lägret var Hammarby IF, BK Masen, Eskilstuna BK, Hisingen BK, Team East Norrköping & Guldstadens BK. Stort tack för er medverkan.

Ledare för lägret

Mikael Broman Headcoach  U/J SBF

Med hjälp av Kermit Fredriksson & Trond Nordby