Jag och Matte vill passa på att tacka klubbarna för förtroendet, vi vet att det ligger hårt arbete bakom för att kunna finansiera era boxares deltagande på lägret. Det är helt fantastiskt att samtliga tjejer i elitgruppen valde att tacka ja till erbjudndet och var på plats under helgen! Tjejerna har som vanligt haft högt fokus både under de praktiska passen såväl som de teoretiska.

 

 

Det är tredje gången som vi startar upp våren med ett elitläger på Nordiska folkhögskolan i Kungälv, vi var även denna gång nöjda med servicen. Den sociala gemenskap som det blir i Kanarpsgården där U/J-landslaget bor i en egen gammal prästgård skapar fantastiskt bra förutsättningar att få ihop laget på relativt kort tid. 

Totalt genomfördes sex fysiska pass som innehöll sparring, uppgiftssparring, parteknik med handskar, parövningar utan handskar, skolboxning, styrkeövingar, intervallöpningar mm. Morgonträningarna bedrevs i Fontin, Kungälvs strövområde och motionscentral, som ligger strax runt knuten. Huvuddelen av passen genomfördes i skolans gymnastiksal som rymmer uppåt 16 boxare. Kungälvs BK ställde upp och lånade ut sin klubblokal som vi använde vid två träningstillfällen.

 

Vi hann dessutom med tre teoripass som avhandlade träningsplanering, kost och uthållighet.

Det genomfördes individuella samtal med samtliga boxare där de klubbtränare som fanns med under lägret också deltog i samtalet. Min förhoppning är att vi, klubb och förbund, ska bli allt bättre på att sätta boxarens utveckling i centrum genom att vi tillsammans diskuterar vad respektive parter kan bidra med.

Deltagare, boxare
54 kg: Nicolina Jacobsson, Skoftebyn AIS -95
57 kg: Stephanie Thour, BK Värend -98
57 kg: Klara-Fina Holm Westerlund, Tensta BK-96
57 kg: Josefine Persson, BK Fox-95
60 kg: Ida Lundblad, TIFA BC -95
60 kg: Amelia Hall, Ljungby BK-97
64 kg: Agnes Alexiusson, Värnamo BK -96

Deltagare, tränare
Lelle Ilyes, Ljungby BK
Tore Svensson, BK Värend
Anders Thour, BK Värend
Mika Moisio, Skoftebyn AIS

Ledare
Katrin Enoksson
Mathias Hedlund

 

/Katrin Enoksson, kategoriansvarig för DU/DJ