Under trettonhelgen anordnades breddläger i boxning på tre platser i landet – Värnamo, Köping och Umeå. I artikeln hittar ni rapporter från alla tre lägren.

Syftet med dessa läger är att få boxare och klubbar att träna och utvecklas tillsammans och få utbyta erfarenheter men också att få en chans att se så många boxare som möjligt och hjälpa dem med tips på utveckling.

Ansvariga för lägren var i Värnamo Ulf Persson, och Hichem Aouali, Köping Mikael Broman och Meseret Bede samt i Umeå Ola Hedblom.

Läs nedan deras rapporter från lägren.

Mikael Broman lämnar följande rapport från lägret i Köping:

Under helgen den 4-6 jan samlades 34 ungdomar & juniorer för ett breddläger där fokus låg på distansen i boxningen. Morgonträningen genomfördes utomhus med ca -3 grader där vi utnyttjade konstgräsplanen vid ishallen i Köping.

12.00 på fredagen var alla på plats och vi hade en liten samling där helgens aktiviteter presenterades och sen ca 13.00 började första passet med lite skuggboxning och parövningar utan handskar innan vi gick över på lite uppgifter. Boxningsklubben i Köping fixade sen lite mellanmål till alla i form av smörgås, sen väntade lite vila innan nästa pass.

18.00 drog vi igång pass nummer två där vi lade in lite skuggboxning innan vi gick in på lite parteknik och fortsatte med uppgiftsboxning, totalt 11 ronder.

Lördag morgon 07.00 startade vi med en lätt jogg runt konstgräsplanen i ca 20 min och avslutade med lite skuggboxning / skolboxning i rörelse innan frukost.
Direkt efter frukost hade vi SISU på besök och de föreläste om kost inom idrotten, ett mycket uppskattat inslag under lägret.
Klockan 11.00 drog vi igång pass nr två för dagen där vi även här började med skuggboxning och fortsatte med uppgifter med fokus på det vi hade jobbat med under gårdagens pass.
16.30 stod det sparring på programmet och alla deltagare delades in i jämna sparringpar där det var möjligt, i vissa fall blev de 3 i gruppen. Hälften fick sparra i ring och hälften på golvet, det hela flöt på mycket bra och så när som på lite näsblod blev det jämn och bra sparring. Efter middagen hade vi en lite kort samling där alla fick lämna sina synpunkter på lägret så här långt och vissa spelade lite biljard och några valde pingis.

Söndag morgon så startade vi på samma sätt som lördagen klockan 07.00 med morgonträning, nu genomfördes en kort jogg på 10 min som uppvärmning och sen genomfördes 10 intervaller med kortare distans innan vi avslutade med lite skolboxning innan frukost.

11.00 genomförde vi ett kortare fyspass utan redskap på ungefär 1 timme

Runt 13.00 hade alla ätit lunch och succesivt så lämnade deltagarna lägret och jag vill tacka alla boxare och ledare som gjorde detta läger möjligt & passa på och säga att ni skötte er fantastiskt.

Deltagande Boxare

Timor Hassani                          01                      Morgongåva BK

Kevin Bohm                               03                      Morgongåva BK

Kevin Ali                                     01                      Morgongåva BK

Rusen Ucmaz                            01                      Morgongåva BK

Alexander Fredriksson            01                      Morgongåva BK

Nemet Hakami                         03                      Morgongåva BK

Suzanna Khaehaturyan           02                      Eskilstuna BK

Axel Agnesten                           03                      Eskilstuna BK

Jonathan Johnsson                  04                      Eskilstuna BK

Axel Loden                                05                      Bs- Tor

Karl Henriksson                        03                      Bs-Tor

Hampus Broman                      01                      Bs-Tor

Dino Martinovic                       02                      BK Tiger

Emil Åhs                                     04                      BK Tiger

Kevin Hedman                          04                      BK Tiger

Mohammed Hannoum           01                      Upsala If

Cajsa Rydberg                           03                      Gripen BK

Felicia Landh                             01                      Gripen BK

Emanuel Ryttersson                03                      Hallstahammar BK

Jennifer  Saraviara                   01                      Hallstahammar BK

Alva Grönholm                         04                      Hallstahammar BK

Elinor Saraviara                        06                      Hallstahammar BK

Murad Ali                                   04                      Upsala IF

Leith Oukla                                01                      Upsala IF

Nebil Ibrahim                           00                      Upsala IF

Abel Michael                             02                      Upsala IF

Josef Vasques                           01                      IF Linnea

Josef Noja                                  02                      IF Linnea

Paul Gabrielsson                      01                      IF Linnea

Vidar Riström                            01                      IF Linnea

Abedin Semsiji                          04                      BK Köping

Otman Alkasi                            04                      BK Köping

Noor Yacko                                99                      BK Köping

Elin Karlsson                             01                      BK Avance

Tränare Mikael Broman & Meseret Bede

Ansvarig på plats var BK Köping Håkan Pettersson

Ytterligare klubbar som hade tränare på plats var Köping, Hallstahammar, Eskilstuna & Bk Avance.

Från lägret i Värnamo kommer följande rapport från Ulf Persson

Vi samlades kl. 13.00 på fredagen och körde igång första passet 13.30. Med drygt 20 boxare blev det både lite lek, skolboxning samt parövningar med handskar med fokus på raka slag.

Pass 2 på fredagen höll på mellan 18.00-20.00. Här fortsatte vi med skolboxning och parövningar med fokus på att hålla rätt distans. Sista 45 minuterna körde vi ett fyspass som var uppskattat.

Lördagens första pass var mellan 10.00-12.00 och här fortsatte vi med olika parövningar med fokus på rätt distans, följt av 8 ronder uppgiftsparring. Passet avslutades med ett gymnastikpass.

Andra passet på lördagen, mellan 16.00-18.00, bestod av sparring med betoning på vad vi tränat på innan. Det vill säga distans och raka slag. Sen blev det 4 ronder säck innan det avslutades med ett fyspass.

Söndagens pass bestod av mycket arbete med parövningar, där fokus låg på kontring samt försvar mot kontringar och matchsparring.

Trots att många började känna av helgens pass,var det fullt fokus och bra kvalitet på sparringen.Där de som stod runt ringen med stor inlevelse och applåder stöttade kämparna i ringen.

Punktligt enligt plan avslutades lägret med att Hichem och Ulf gjorde lite reflektioner av lägret och tackade för uppmärksamheten och önskade alla en trevlig o säker resa hem. Sen blev det kramar och löfte om snart återseende.

Med hoppfulla hälsningar och stort tack till alla som hjälpte till under lägret

Ulf Persson & Hichem Aouali

Från lägret i Umeå rapporterar Ola Hedblom följande

Helgen 4- 6/ 1 anordnades det hos Umeå BK ett breddläger vid vilket 25 boxare från fem olika klubbar deltog. Fokus för helgen var försvar och försvarets olika former, dubbelattacker och tempoväxlingar. I detta lades också mycket fokus på balans, trygghet och kontroll. Fredagen och lördagen ägnades åt parövningar, och söndagen till temasparring, uppgiftssparring och fri sparring. Ledare och arrangörer för lägret var Umeå BK: s Ola Hedblom och Pehr- Jonas Karlsson.

Under lördagen skulle det enligt planen och schemat ha varit en föreläsning, men SISU/ Västerbottens Idrottsförbund måste ha bokat fel och dök därför aldrig upp. Det passet ägnades istället åt övningar i halvdistans/ närkamp.

Umeå BK är väldigt glada över att de som deltog visade på ett stort intresse och engagemang, och flera av deltagarna var enligt dem själva väldigt glada över en lärorik helg där de flera gånger var tvungna att både tänka till och om.

Deltagande klubbar var Umeå BK, Härnösands BK, Timrå BK, Sundsvalls BK och BK Ängeln. Ett stort tack till dem alla, och nästa gång hoppas vi på fler deltagare!

SBF vill tacka alla arrangörer, boxare, tränare och ledare för ett fantastiskt genomförande av lägren. Vi ser fram emot fler lägertillfällen under 2019.