Helgen 17-19/8 arrangerades två Breddläger för ungdomsboxare i Umeå och Borlänge. SBF:s tränare Ulf Persson och Lennart Bernström deltog i lägren och skrev varsin rapport från lägren. Läs rapporterna i artikeln nedan

Både Ulf och Lennart var väldigt nöjda med sin lägerhelger och har skrivit rapporter.
Vi börjar med rapporten från lägret i Umeå:

Ett mycket givande breddläger genomfördes 17 – 19 augusti i Umeå BK:s lokaler i Umeå. Det var totalt 25 st boxare fördelade på sex klubbar som deltog.

Det var Guldstadens BK med Bengt Forsell som ledare. Härnösand med Ulf Grönlund som ledare, Sundsvalls BK hade Fredrik Stridh med som ledare. Gamle Svenske mästaren Sven Dahlin var ledare för Timrå. Från Umeå deltog IFK och Umeå BK. Deras ledare Joakim Eriksson och Ola Hedblom var också de som var ansvariga för breddlägret. Pher-Jonas Karlsson,Umeå BK, var med och ledde en träning.

Lägret inleddes på fredagskvällen med två timmars skolboxning från grunden. Med grundställning, fotförflyttningar, raka slag och försvar för dessa. Denna träningsakt skedde helt utan handskar.

På lördagen genomfördes två pass. Nu med handskar. Övningarna var i stort sett lika med fredagens övningar, men nu med handskar. Mellan passen hölls en intressant föreläsning om doping.

Söndagens första pass var också betoning på teknikövningar, men de berördes även en del taktikövningar. Lägret avslutades sedan med 9 ronder parteknik där flera ronder var fria.

Det blev ett mycket lyckat läger. Jag personligen blev väldigt imponerad av deltagarnas inställning. Sedan blev jag glatt överraskad av deras kunskapsnivå. Norrland har många lovande boxare på gång. Det finns redan nu många som säkert kommer göra sig starkt gällande på kommande mästerskap. Sedan får vi inte glömma tränarna. Där blev jag också väldigt imponerad av deras kunskapsnivå och tydlighet att leda träningarna. Vi hade många intressanta och givande diskussioner.

En ide som dök upp skall jag delge sportkommiten så fort som möjligt.

Det jag nu ser främst som ligger framför oss är att dessa lovande boxare skall få tävla och utvecklas. Där måste vi alla hjälpas åt att få igång tävlingar på alla nivåer. Detta är ett första steg till att vi får behålla boxarna. De har idag i regel alldeles för korta karriärer.

Slutomdömet var mycket positivt och det var med en mycket skön känsla  jag steg ombord på flyget till Arlanda på söndagskvällen.

Hälsningar Lennart Bernström


 

Nedan ser ni vad Ulf Persson har att berätta om lägret i Borlänge:

På fredagen samlades en liten men tapper skara boxare i Borlänge för att inleda SBF:s Breddläger under Ulf Persson och Åke Johanssons ledning.
Redan på fredagskvällen genomfördes ett lättare träningspass i form av skolboxning, motorikövningar och parövningar utan handskar. Efter väl förrättat värv så väntade välförtjänt middag och vila.

På lördagen hade deltagarantalet utökats och när dagens första träningspass skulle genomföras var det 12 stycken på plats i Borlänge.
Under dagens första pass stod skolboxning och uppgiftssparring över 10 ronder på programmet för boxarna. Åke Johansson assisterade med analyser och goda råd till boxarna.

Efter lunch handlade det om parövningar med handskar där fokus låg på gardering, fotarbete och balans på distans.

Inför söndagens pass hade skaran växt till 16 boxare och det var full fokus på passen. På förmiddagen tränades det skolboxning som avslutades med motorikövningar och ett fyspass med fokus på bålen.
Efter lunch och innan lägret avslutning så hölls en teoretisk genomgång om vad som krävs för landslag och en genomgång av de dokument som SBF:s Sportkommitté skapat. Efter det passet hölls en utvärdering av lägerdagarna.

Ulf Persson och Åke Johansson vill rikta ett stort tack till samtliga boxare som deltog på lägret – alla boxare skötte sig utmärkt och genomförde lägret på ett alldeles utmärkt sätt.
Stort tack också till samtliga klubbledare som deltog under lägret.

Följande klubbar hade boxare med i Borlänge:
BK Avance
BK Falken
BK Masen
Värnamo BK
Upsala IF
Morgongåva BK
Säters BK

Hälsningar Ulf Persson och Åke Johansson.

SBF glädjs åt att höra de positiva rapporterna från båda lägren! Tack till alla boxare, klubbledare och tränare som möjliggör sådana här arrangemang!
Tack också till arrangörerna i Umeå och Borlänge.