Här kommer uppdaterad ranking för januari 2019. Rankingen baseras till stor del på resultaten i SM. Ni kan läsa rankingen här nedan

Här kommer nu en ranking som, till stor del, bygger på resultaten i SM. Vi har valt denna gång att skilja på herr senior och herr ungdom och junior. De får denna gång en varsin ranking. Däremot på damsidan har vi valt att göra en total ranking.

Här följer herrsenior-rankingen:

56 kg. Vid förra rankingen var Narvas Arslan Dastparvar nummer ett och han behåller platsen efter en övertygande SM-vinst. Han är mycket utvecklingsbar och kommer att bli kallad på träningsläger i januari på Bosön.

60 kg. Här har jag valt att ha Ali Yusefi från Hammarby kvar som nummer ett. Ali kom tyvärr ej till start på p.g.a. den svåra handskadan han fick i sin match i landskampen mot Finland den 1 december. Ali vann den matchen, men ena handen blev svårt skadad.

64 kg Emil Harrysson från Falken Svensk Mästare. Besegrade i finalen BK Dalens Yohannes Berhane som tyvärr tackat nej till att komma på vårt träningsläger i januari. Yohannes var för mig en positiv överraskning genom att jag varit borta så många år inte hade sett honom i aktion tidigare. Denna klass är jämn, men med Emil och Yohannes ett steg före de övriga.

69 kg Denna klass visade sig vara rena getingboet på SM. Det var inte heller överraskande. Många bra boxare i denna klass. Ett paradis för en landslagstränare. Billy Liljekvist är den som plockar hem SM-guldet efter tre vinstmatcher. Det är alltid intressant som landslagstränare att se hur en boxare klarar att boxa flera matcher på en turnering. Detta visade Billy att han klarar. Viktigt för framtiden. Billy jagas av Anton Hellström som också skall bli spännande att följa. Adolphe Sylva är regerande Nordisk Mästare i klassen. Fick här se sig besegrad i semi av Billy. Adolphe får inte glömmas bort.  Blir kallad på SBF:s läger i januari.

75 kg Adam Chartoi fick gå tre matcher för att säkra sitt SM guld. Erik Mendoza från Djurgården bjöd på verkligt hårt motstånd i finalen. Bägge boxarna skall ut och få internationell rutin. Botkyrkas Damian Biesekierski såg jag i King of the Ring för första gången. Nu förlorade han sin semifinal mot Adam, men han är en boxare som aldrig ger upp. Ständigt på attack. Bra skolad.

81 kg Liridon Nuha svensk Mästare efter tre vinster. Liridon har en mycket avig stil som han skall utveckla och bli ännu avigare. Hammarby har även här nummer två i klassen, nämligen Constantino Nanga. En mycket utvecklingsbar boxare med en mycket bra känsla för spelet. Constantino vann på wo i sin semifinal mot Falkens Viktor Olsson. Hade varit spännande att se den matchen.

91 kg Alexander Bwambale från Djurgården klar Svensk Mästare. Alexander går från klarhet till klarhet. Mycket utvecklingsbar. Lite mer styrka så väntar större uppgifter. Agit Bilje från East i Norrköping har vi haft på läger och även varit med i landskampen mot Finland får det inte att stämma riktigt. Han får ha tålamod, arbeta vidare och komma igen.

91+ kg Babacar Kamara, vilken SM-comeback. En blixtrande höger i sin första match följdes upp med en klar poängseger i sin finalmatch. Babacar är 91 kilos boxare. Kanske kommer vi att få se honom igen. Den som lever får se…………….

Den totala sammanställningen av rankingen för herrar senior hittar ni här

_____________________________________________________________________

För damer senior, junior och ungdom ser rankingen ut enligt följande. Notera att damrankingen är total och innefattar både senior, junior och ungdom :

48kg SM-placering som gäller i denna viktklass.

51kg Natalia Samsalieva gick upp och tog silver i 54kg på SM men har tävlat i 51kg med vinst i GG och nyligen i Finnkampen. Lise Sandebjer har meddelat att hon slutar med boxning

54 kg Placeringen från SM gäller samt aktiviteter under året. Sara Svensson bekräftade på SM att hon är etta efter sitt första SM guld i 54kg.

57 kg Helena Envall visade att hon är etta efter sitt fjärde SM guld. Itza Pabon Reyes flyttade upp på JSM i 60kg och tog guld där men är här rankad i hennes vanliga viktklass, även Emma Olsson flyttade upp en viktklass på SM och är här rankad i 57 kg.

60 kg Viktklassen med bäst konkurrens på damsidan. Agnes Alexiusson är etta efter topp 8 placering på VM i Indien förra månaden. Steffi Thour har klättrat upp till andra plats efter mycket aktivitet under hösten och SM guld och pris som bästa damboxare på SM. Katrine Steingrimsen som fortsätter imponera och visa att vi har 3 duktiga tjejer på senior nivå. Thelma Sagerfeldt-Eskilsson på ungdomssidan visade att hon är bäst i sin kategori med både hög aktivitet och resultat. Elise Saulescu är tillbaka efter lite uppehåll och tog ett silver på JSM.

64 kg Jelena Jelic tog sitt första SM guld och är rankad etta. Linda Larsson som visar bra potential och aktivitet är rankad tvåa. Rebecca Ljunglöf är nu rankad efter att hon tog USM guld.

69 kg Malena Hede är rankad etta efter en jämn SM final mot Marianne Ahlborg som är mest aktiv i gruppen.

75 kg Love Holgersson är etta och har haft ett riktig bra år internationellt men tyvärr har hon ingen konkurrens på hemmaplan och fick ingen match på SM. Claudia Özgun är tvåa och kliver upp som senior efter årsskiftet.

Den totala sammanställningen av rankingen för damer senior, junior och ungdom hittar ni här

_____________________________________________________________________________

Nedan hittar ni rankingen för herrar junior och ungdom. Rankingen är en sammanslagning av klasserna.

Den totala sammanställningen av rankingen för herrar ungdom och junior hittar ni här