Nedan följer en kort presentation av SBF:s nya Head Coach, Adjmal Omarzada

Hej Boxningssverige,

Jag heter Adjmal Omarzada och jag är nytillträdd head coach för de svenska landslagen. Med denna nyhet vill jag berätta om mig själv och min bakgrund inom boxningen.

Jag är född i Afghanistan men flyttade till Iran när jag var sex år gammal. När jag var 10 år började jag utöva olika kampsporter i Iran och mellan 2001 och 2003 gick jag 35 matcher i Iran. Jag har även utövat kampsport i andra länder, såsom Turkiet, Grekland och Tyskland och har gått 5 stycken proffsmatcher. När jag kom till Sverige började jag träna thaiboxning i Stockholm, har gått två kickboxningsmatcher samt två thaiboxningsmatcher som proffs.

2006 flyttade jag till Sverige och utbildade mig till sjukvårdare och har sedan dess arbetat 4 år på Sabbatsbergs sjukhus och 5 år inom hemsjukvården. Idag arbetar jag som egen företagare.

2007 började jag boxas i Djurgårdens IF Boxningsförening och fram till 2012 gick jag över 20 matcher som boxare. Sedan 2013 tränar jag juniorer och ungdomar inom Djurgårdens IF.

Meriter som tränare:
Har coachat och tränat boxare som under JSM vunnit 2 guld, 2 silver och 1 brons, under USM vunnit 1 guld, 1 silver och 3 brons samt på senior SM vunnit 1 silver och 2 brons.

Mvh Adjmal