Inom SBF:s nya landslagsstruktur finns det numera två assisterande coacher för samtliga landslag på ungdom-,junior- och seniorsidan. Dessa är Mikael Broman och Viktor Shynul. Nedan följer en presentation av Mikael Broman.

Mitt namn är Mikael Broman och det är jag som tillsammans med Viktor Shynul kommer vara assisterande tränare till våra junior- och ungdomslandslag men även seniorlandslagen. Jag är 41 år gammal, har fyra barn och arbetar som egenföretagare, idag driver jag inte mindre än två bolag. Huvudriktningen för mina bolag ligger främst inom IT och infrastruktur samt reklam och försäljning. Som egenföretagare har jag skaffat mig mångårig erfarenhet av att organisera projekt och jag har lärt mig att samarbeta med olika typer av människor vilket gör att jag anser mig ha en god social kompetens.

För drygt 11 år sedan började mina barn intressera sig för boxning, vilket gjorde att jag själv blev involverad i boxningens värld. Under dessa 11 år har jag förutom att driva boxningsklubben BS Tor i Kumla också tränat själv, samtidigt som jag har gått flera utbildningar för att på så sätt skapa så goda förutsättningar som möjligt för de utövare som kommer till vår träningslokal.

Jag har gått samtliga steg i SBF:s tränarutbildningar, samt erhållit en AIBA 1-starcertifiering. Utöver detta har jag deltagit på många föreläsningar som handlar om träningslära, och jag har också jobbat en hel del med självstudier via olika mediala områden såsom mental träning, kost, styrketräning, konditionsträning m.m. Jag har under mina totalt 11 år inom boxningen hunnit besöka ca 20–25 olika länder och där deltagit som coach i olika turneringar, träningsläger och mästerskap.

Mina åtagande inom boxningen är ganska många, och jag driver exempelvis tillsammans med Höllvikens boxningsklubb, och ett antal utvalda personer ett stort läger i Höllviken varje år. Detta läger, Future Fighter, har som ledord – Samarbete, Engagemang och Prestigelöshet. Jag tror att engagemang är en av de viktigaste komponenterna för att lyckas med all verksamhet. Genom samarbete kommer vi mycket längre då vi får möjligheten att lära av varandra, samtidigt som vi stöttar andra. För att lyckas med detta måste vi lägga vår prestige på hyllan.

Jag sitter också som kassör och ansvarig för matchningen i mellansvenska diplomserien, något som jag varit ansvarig för sedan fyra år tillbaka. Sedan sex år tillbaka sitter jag dessutom som ordförande i Värmland – Närkes Boxningsförbund och har under det senaste året varit huvudansvarig för våra ungdoms- och juniorlandslag. Då SBF:s nya landslagsstruktur inte längre tillhandahåller denna position så har mitt åtagande gått över till denna nya roll som assisterande tränare för våra ungdom- och juniorlandslag.

Till boxningssverige vill jag förmedla att min förhoppning är att jag genom mitt engagemang, och mina kunskaper som jag under åren skaffat mig kommer gynna era boxare, och att vi tillsammans kan föra svensk boxning framåt! Jag ser mycket fram emot att få låna era boxare på läger, turneringar och landskamper, och att vi tillsammans kan skapa bra förutsättningar för att boxarna ska lyckas så bra som möjligt.

Mvh Mikael