Nedan följer en kort presentation av ansvariga för SBF:s fyra landslag.

 

Våra fyra landslag (ungdom/Junior och senior dam och herr) kommer att ledas av en headcoach och en assisterande coach. Dessa har i uppdrag att leda landslagen genom samarbete och dialog med berörda klubbar, tränare och boxare. Landslagscoacher, tränare och boxare behöver arbeta som ett team och detta innebär bland annat att landslagsboxares tränare kommer att beredas möjlighet att delta på landslagens aktiviteter. Detta för att kunna följa boxarnas prestationer internationellt och få en bättre kunskap om hur man ska förbereda sig för kommande utmaningar.

I dag har ungdom/junior herr både en headcoach och en assisterande coach, medan de andra lagen kommer att få assisterande coacher framöver när headcoacher och sportkommitté mer funderat kring vilka kompetenser som finns tillgängliga och även prövat dessa i olika situationer.

Svenska boxningsförbundets headcoacher presenterar sig själva på följande sätt:

Herr Senior 

Headcoach Lennart Bernström

Lennart Bernström

Lennart Bernström 71 år, snart 72. Det är bara en siffra. Började som tränare i mitten av 70 – talet på IF Linnea. Arbetade sedan med både de Svenska ungdomslandslaget och de Svenska juniorlandslaget. Var sedan assisterande coach till Leif Carlsson på OS i Los Angeles 1984. Blev i mitten av 80 – talet landslagstränare i Norge för att hösten 1989 återvända till Sverige och det Svenska Juniorlandslaget.

Fick sedan förmånen att efterträda Leif Carlsson som förbundskapten hösten 1992. Var kapten till 2007 då jag självmant steg åt sidan. Min låga hade slutat brinna och då skall man inte ha ett arbete som förbundskapten anser jag.

När Majid Jelili ringde mig för någon vecka sedan och frågade om headcoach-jobbet, trodde jag han först skoja, men så var inte fallet. Tänkte till några dagar och kände att lågan brann igen för Svensk Boxning. Kan jag med min erfarenhet och alla nya friska tränare tillsammans med sina nya idéer lyfta Svensk Boxning är jag hemskt gärna med på tåget för att göra en nystart för Svensk Boxning.

 

Dam Senior

Headcoach Daniel Nash

Hej, jag heter Daniel Nash och ska nu ta hand om Senior damer. Jag är ursprungligen från Australien där jag först kom i kontakt med boxningen och jag har själv boxat i Australien både som junior och senior.

2007 flyttade jag till Sverige permanent och då boxade jag ett par matcher för Uppsala IF, därefter ett par matcher för IF Linnéa, Stockholm. 2012 tog jag över som huvudtränare på Linnéa och 2014-2017 var jag SBF Head coach för Ungdom och junior damer. Min coaching filosofi är att långsiktigt hårt arbete ger resultat, sen ska man förstås göra rätt saker varför jag också tycker att kontinuerlig utbildning för coacher och atleter är viktigt.

Utbildning,

SBF Tränare utbildning Steg 1-4 2010-2012.

Aiba 1 star 2014,

Aiba 3 Star 2015.

Elittränare Utbildning 2017-2018

 

Ungdom/Junior Herr

Headcoach Michael Broman och assisterande coach Meseret Bede

Mitt namn är Mikael Broman och är 41 år gammal, har 4 egna barn tillsammans med min fru och arbetar som egenföretagare och driver 2 bolag där jag har skaffat mig mångårig erfarenhet av att organisera projekt, och att samarbeta med människor och skulle vilja påstå att jag har någorlunda god social kompetens. Huvudsakligt arbetsområde för mina bolag är IT & Infrastruktur samt Reklam & Försäljning.

Via mina barn blev jag involverad i boxningen för ca 11 år sedan. Under dessa 11 år så har jag förutom att driva boxningsklubben BS-Tor i Kumla också tränat själv och gått en hel del utbildningar för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för de utövare som kommer till vår träningslokal.

Mina åtagande inom boxningen är ganska många, jag driver tillsammans med Höllvikens boxningsklubb och ett antal utvalda personer ett stort läger varje år i Höllviken med namnet Future Fighter, detta läger har som ledord Samarbete, Engagemang & Prestigelöshet. Utöver detta är jag kassör & ansvarig för matchningen i mellansvenska diplomserien sedan 4 år tillbaka, har sedan 6 år ett ordförandeskap i Värmland – Nerikes Boxningsförbund & har under det senaste året varit huvudansvarig för våra ungdomar & juniorer i landslaget herrar, under en kort period ändrades strukturen i SBF och jag fungerade som assisterande coach till landslagen men är nu åter igen ansvarig för våra ungdomar & juniorer på herrsidan.

”Jag tror att engagemang är en av de viktigaste komponenterna för att lyckas med all verksamhet & att vi genom samarbete kommer mycket längre då vi får möjligheten att lära av varandra samtidigt som vi stöttar andra & för att lyckas med detta måste vi lägga vår prestige på hyllan.”

Jag har genomfört SBF:s alla stegkurser samt erhållit 1-star AIBA certifiering, deltagit på många föreläsningar som handlar om träningslära och även jobbat en hel del med självstudier via olika media inom områden såsom mental träning, kost, styrketräning, kondition m.m. Jag har under mina 11 år inom boxningen hunnit med att besöka ca 20-25 olika länder & där deltagit på turneringar, träningsläger och olika mästerskap (som coach).

Till boxningssverige vill jag förmedla att jag hoppas att jag genom mitt engagemang och de kunskaper jag har skaffat mig under åren kommer att gynna era boxare & att vi tillsammans kan föra svensk boxning framåt. Jag ser fram emot att få låna era boxare på läger, turneringar & landskamper och att vi tillsammans kan skapa bra förutsättningar för att de ska lyckas så bra som möjligt.

Assisterande coach Ungdom/Junior Herrar

Hej! Jag heter Meseret och är till vardags tränare på stockholmsklubben IF Linnéa och har varit aktiv tränare nu i lite mer än sju år.

Jag har läst till idrottslärare på Gymnastik- och Idrottshögskolan där jag även läste tre terminer i Tränarprogrammet. Efter examen började jag jobba på Boxningsakademin i Haninge där jag arbetar med flera av Sveriges mest talangfulla unga boxare.

Inom förbundets utbildningar har jag gått SBF:s Tränarkurser Steg I-IV och har även klarat AIBA:s 1-Star Tränarkurs (Reykjavik, Island 2015) och AIBA;s 2-Star (Assisi, Italien 2016).

Min roll i landslaget blir som assisterande landslagstränare för Elitgruppen Ungdom/Junior Herrar vilket jag ser fram emot.

 

Ungdom/Junior Dam

Headcoach Ulf Persson

Hej! Ulf Persson heter jag. Jag har varit engagerad i boxningen sedan slutet av 90-talet och blev snart vald till ordförande i Värnamo Boxningsklubb samtidigt som jag blev mer och mer engagerad i träning- och tävlingsverksamheten. Jag har haft nöjet att få följa hundratals ungdomar från barngrupper till seniorelit.

Sonen Tobias Persson samt syskonen Agnes och Adam Alexiusson är några av de boxare som bidragit mest till att jag fått, och tagit chansen att skaffa kunskaper och erfarenhet inom SBF.

Det gemensamma engagemanget och samarbetet är det som skapar kompetens (kunskap, vilja och förmåga). På senare år har internationella turneringar som EM, VM och Ungdoms-OS gett ovärderliga erfarenheter.

Samarbetet med övriga tränare och ledare är något som ger energi till fortsatt utveckling inom svensk boxning.

Min träningsfilosofi präglas i hög grad av fantasi, kreativitet och tålamod. Att vara tillgänglig och kunna fungera som bollplank till boxarnas egna ansvar i sin utveckling.