Lördagen den 26 feb är det premiär för BoxAllsvenskans första omgång 2011. Då möts Region Sthlm vs. Region Mitt i Haninge BK:s boxningslokal i Brandbergens Centrum, kl 13.00 och Region Norr vs. Region Väst i Fagerstahallen kl 18.00.

BoxAllsvenskan är ett initiativ för att via ett seriesystem skapa ett ökat intresse för svensk boxning.  Fyra regioner i landet (Norr, Väst, Sthlm och Mitt) tävlar i 6 omgångar om en inteckning i ett vandringspris. Detta har skänkts av föreningen Punchpralinerna och innehas för närvarande av Region Sthlm.

Serien startade hösten 2010 med tre försöksomgångar. Då genomfördes totalt sex tävlingar. I varje tävling boxas sex matcher. Oftast är lagen mixade med tjejer och killar, juniorer och seniorer. Vid tävlingen läggs matchresultatet (vinst eller förlust) samman och det vinnande laget tilldelas 3 tabellpoäng. Blir det lika många segermatcher, dvs oavgjort får varje lag 1 tabellpoäng. Även matchpoängen (dvs godkända poängträffar) summeras. Vid lika tabellpoäng utses den segrande regionen till den som boxat ihop flest matchpoäng.

Tävlingsarrangörer utses över hela landet. På lördag är det Haninge BK, i Brandbergens Centrum med chefstränare Vido Ratcovic som svarar för tävlingen. I Fagersta är det hemmaklubben BK Royal med ordförande/tränaren Andreas Johansson som är tävlingsarrangör. Kl 11.00 startar man även den Mellansvenska Diplomserien i Fagerstahallen. Som i höstens omgångar försöker man engagera så många ungdomar som möjligt i det praktiska arbetet inkl som biträdande arrangörer.

Regionen Sthlm – som Haninge BK tillhör – inkluderar boxare från hela Stockholms län inkl Gotland. Region Mitt omfattar Västergötland, Värmland-Närke och Östergötland. Region Norr Norrland, Gävle-Dalarna och Upplands-Västmanland. Region Mitt VästSverige och Småland-Halland.

För mera info om tävlingen i Haninge BK mm, kontakta Vido 0707-880101 e-post: vido@comhem.se

För mera info om BK Royal mm, kontakta Andreas 073-5462339 eller e-post: tudorduracell@hotmail.com

För info om BoxAllsvenskan, kontakta Hans Lindahl, 0708-961321 eller e-post: info@narva.com

Se även www.boxallsvenskan.se