Konferensen hölls i Stockholm under dagarna två med sju deltagande föreningar.

Helgen den 17-18 September anordnade SBF en Para-konferens tillsammans med projektet Funkisträning för alla från IFK Umeå. Deltog gjorde klubbar från Boden i norr till Malmö i söder.

Syftet med konferensen var att få fler klubbar att inkludera funktionsnedsatta personer i sin verksamhet. På konferensen diskuterades allt från inkluderande ledarskap till hur man praktiskt kan applicera Funkisträning för allas tillvägagångssätt i sin egen förening. Deltagarna fick även prova på hur det är att boxas och svettas från sittande position.

Som eminenta föreläsare hade vi, från projektet Funkisträning för alla, Erik Nyström, Frida Myrsten och Morgan Poopuu. Erik och Frida delade generöst med sig av sin egen resa inom boxningen, både som aktiv och som ledare, men också vad som är viktigt att tänka på när man leder grupper med personer som har olika typer av funktionsnedsättningar. Detta omsattes sedan i praktisk form genom att man genomförde ett träningspass.
Stor vikt lades också vid vad och hur man kan tänka på som förening för att kunna arbeta inkluderande i sitt ledarskap och sin föreningsmiljö.

Vi vill tacka alla som deltog på konferensen. Ert engagemang och driv är imponerande!

Mvh Frida Myrsten, Erik Nyström, Morgan Poopuu och Svenska Boxningsförbundet