Ove var tränare i Hisingens Boxningsklubb under många år, och på senare år även i Kungälvs BK.

Ove var min första tränare. Första dagen jag kom ner till Hisingens klubblokal kände jag att jag hade kommit rätt. Ove hade stor del i detta då han tog hand om oss ungdomar och fick oss att tro på oss själva. Ove var en eldsjäl av den gamla skolan, boxningen var hans liv och han fick oss att jobba hårt. Ove upplevde både stora framgångar och motgångar med Hisingens BK. 1989 var han  med om en tragisk händelse då Arthur Hendler omkom efter en boxningsmatch. Den händelsen  präglade Ove, som alltid värnade mycket om oss ungdomar och såg till att ingen blev skadad.

Hisingens BK hade två storhetstider med Ove som ledare. Peter Nymans sensationella SM-titel 1988 där han slog ut både Bengt Cederqvist och Håkan Brock fick man ofta höra om på klubben. Under första halvan av 90-talet radade klubben upp framgångar med Ove vid rodret. Hisingens BK blev bästa klubb på USM 1991, JSM 1992 och årets klubb i Sverige 1993.

Ove drabbades av Parkinsons sjukdom redan i femtioårsåldern, en sjukdom som han sedan levde med i över tjugo år. Han somnade in den 26 augusti på Östra Sjukhuset efter att ha drabbats av flera lunginflammationer i sviterna av sin sjukdom.

Ove begravdes 30/9 i Lundby gamla kyrka.

Jag kommer alltid minnas dig. Du är saknad.


Ove Antonsson på Rossö, Orust där han tillbringade somrarna under många år


Hisingens BK – bästa klubb på USM 1991