I fredags skedde lottningen till kvalet. I söndags var det dags för första svensk att äntra ringen i jakt på en OS-plats. Resultat och lottning hittar ni här.

Lottningen till OS-kvalet avgjordes i fredags och den föll enligt följande. Vissa av de svenska boxarna stod dessutom över den första omgången.

I damer 57 kg boxar Stephanie Thour på tisdag 17 mars. Hon möter segraren mellan Vida Rudolf, Slovakien och Julia Tsyplakova, Ukraina.

I damer 60 kg boxar Agnes Alexiusson också på tisdag 17 mars. Hon möter segraren i matchen mellan Donjeta Sedikur, Kosovo och Maya Kleinhans, Tyskland.

I damer 75 kg boxar Love Holgersson också på tisdag 17 mars. Hon möter då Irina – Nicoletta Schonberger, Tyskland.

I herrar 75 kg boxar Adam Chartoi på måndag 16 mars. Han möter Sorin-Mihai Caliniuc från Rumänien. I Adams klass är det sex platser till OS. Var hela 34 st boxare som vägde in.

I herrar 81 kg är Liridon Nuha först upp av de våra. Boxar på söndag 15 mars. Han möter Peter Tallosi från Ungern.
Vi startade upp OS – kvalet med seger på söndagseftermiddagen. Det var Liridon Nuha som besegrade Peter Tallosi från Ungern. Redan i den första ronden fick Liridon in sin vänsterkrok och Tallosi tvingades ta en räkning. Liridon var den som förde matchen och i sin lite aviga stil så visste inte Ungraren vad han skulle göra för att komma åt Liridon. Nytt för detta kval är att vi i hörnan ser resultatet efter varje rond. Liridon fick reda på att han ledde inför den sista ronden. Ronden var  inte gammal då bägge boxarna skallar ihop. Läkaren stoppar matchen. Resultat 5 – 0 till Liridon.

Liridon möter i nästa match Stiven Aas från Estland. Matchen går den 17 mars.

Länk till sändningarna från OS-kvalen hittar ni här – där kan ni följa hela tävlingen. 

Lycka till önskar hela boxningssverige!