Resan mot Tokyo-OS har inletts. Den 11 mars reste den svenska truppen till det europeiska kvalet i London som inleds med lottning idag den 13 mars.

Truppen förberedde sig med ett intensivt och välplanerat läger i Sheffield mellan den 1-8 mars. Lägret bestod till stor del av matchförberedande sparring mot andra nationer som var där samtidigt och styrka.

Lennart Bernström, sportchef och head coach ger följande rapport från de första dagarna av kvalturneringen:

Det Svenska laget är på plats i London inför OS kvalet. Hela laget samlades här igår onsdag. Adam Chartoi och Liridon Nuha hade åkt direkt från träningslägret i Sheffild till London med sin tränare Viktor Shynul.
Våra damboxare, Stephanie Thour, Agnes Alexiusson och Love Holgersson åkte hem från Sheffild och var hemma i tre dagar innan de tillsammans med Ulf Persson och Lennart Bernström på onsdagen åkte  tillsammans till London. Vi var tvungna att åka ut så tidigt genom att vår Sport Entries Check var på onsdagen.

Idag torsdag har vi tränat i hallen där OS-kvalet kommer att genomföras. Samma arena som OS-boxningarna genomfördes i vid OS i London 2012. Allt kändes mycket bra på träningen.

Truppen till kvalet består av följande boxare:
Dam Senior 57 kg Stephanie Thour, Växjö BK
Dam Senior 60 kg Agnes Alexiusson, Värnamo BK
Dam Senior 75 kg Love Holgersson, BK Swing
Herr Senior 75 kg Adam Chartoi, Hammarby IF Boxning
Herr Senior 81 kg Liridon Nuha, Hammarby IF Boxning

Tränare: Lennart Bernström, Viktor Shynul, Ulf Persson, Carlos Bermudez och Mikael Jäger.

Lottningen sker i eftermiddag, 13 mars, klockan 16.00 lokal tid. Mer information om motstånd och matchtider kommer efter lottningen.

Information om kval-turneringen, länkar till live-stream och annat matnyttigt hittar ni via denna länk

Lennart Bernström, Sportchef