Imorgon startar det sista världskvalet för OS. Denna gång arrangeras det i Bangkok, Thailand.

Det är totalt 578 boxare som deltar och boxas om 51 kvotplatser. Turneringen startar 24 maj och sista matcherna går den 2 juni.

Sverige har skickat en trupp med sex boxare och tre ledare. Boxarna på plats är:

54kg: Sara Svensson, Föreningen Redline

I damer 54kg är de 33 boxare som tävlar om 4 kvotplatser. Sara står över första dagen och möter Ekaterina Sycheva, Armenien i första matchen på turneringen. Sara boxar tisdag 28/5.

60kg: Agnes Alexiusson, BK Ringen

I damer 60kg är de 30 boxare som tävlar om 3 kvotplatser. Agnes möter Teretia Toauriri Kabuaua, Kiribati i första matchen på turneringen. Agnes boxas måndag 27/5.

63,5kg: Hampus Broman, BS Tor

I herrar 63,5kg är de 65 boxare som tävlar om 5 kvotplatser. Hampus möter John Ume, Nya Guinea i sin första match i turneringen. Hampus boxas fredag 24/5.

71kg: Kevin Scott, IF Linnéa

I herrar 71kg är de 70 boxare som tävlar om 5 kvotplatser. Kevin står över första och möter Steve Kulenguluka, Kongo-Kinshasa i sin första match i turneringen. Kevin boxas söndag 26/5.

75kg: Love Holgersson, BK Swing

I damer 75kg är de 30 boxare som tävlar om fyra kvotplatser. Love möter Veronika Nakota, Ungern i första matchen. Love boxar måndag 27/5.

 

80kg: Erik Mendoza, Djurgårdens IF

I herrar 80kg boxas är de 56 boxare som tävlar om tre kvotplatser. Erik möter Mindaugas Gedminas, Norge i första matchen på turneringen. Erik boxas lördag 25/5.
Såsom det ser ut just nu kommer kvalet streamas de fyra sista dagarna på Olympic Channel. Arrangören håller på att se över ett alternativ på hur de kan börja streama innan det.

Ledare på plats är Stuart O’Connor, Sander Lauritsen och Meseret Bede

Information om om turneringen såsom lottning, scheman och annat hittar ni via följande länk

//Meseret Bede