Här nedan hittar ni ordförande PAX ordförandeord för september 2021

Sommaren är över och en hektisk boxningshöst väntar oss.

Nu drar det tuffa arbetet igång att få igång alla klubbar och föreningar efter den förlamande pandemin.

Jag önskar er alla lycka till.

Återstart

Vi i förbundet kommer snart att presentera ett återstartspaket där vi satsar 4,2 miljoner på att återstarta svensk Boxning!!!

Pengar vi sökt och tillldelats av RF!

Mer om detta vid ett senare tillfälle.

Säsongsuppstart

Först vill jag rikta ett stort tack till Morgongåva och Kermith Fredriksson som slitit med de turneringar som hölls i den ombesjungda Vittinge-parken. Jimmy Björketidt jobbade hårt med startböckerna på plats tillsammans med vår förbundsläkare Robert Ludwig som undersökte och tillsammans såg till att startböckerna blev korrekta!

Landskamper på gång!

Nu är det dags för landskamp i Malmö mot Danmark den 9 oktober.

Karin Matsson, ordförande i Sydsvenska Boxningsförbundet och hennes styrelse har jobbat snabbt, hårt och perfekt. Landskampen går av stapeln på Malmö Arena i härlig restaurangmiljö!

Stort tack också till Mikael Broman som har lagt grunden till sportsliga landskampen. Det är returmatch mot Danmark – vi vann senast solklart. Förväntar mig en jämn landskamp med oss som segrare!

Nästa landskamp blir mot Norge i Jönköping den 27 november. Tomas Magui, den stora eldsjälen med det stora och varma boxningshjärtat i BK Ringen, arrangerar en proffsgala och landskampen blir en del av denna spännande gala.

Tack Tomas för ditt engagemang och varma och goda hjärta!

Landslagsverksamhet

Vårt första testläger har vi på Bosön.

Inventeringen fortsätter genom att vi i förbundet inför nyheten med scoutingläger. Vi vill se vad ni alla fantastiska ledare och tränare i landet producerar för härliga talanger. Och nu kommer det att bli möjligt för de som vill bli – eller är boxare som vill satsa på eliten – att verkligen bli sedda och hjälpta.

Stora nyheten är nu att vi har full transparens i svensk boxning. Vi har tagit fram kravprofiler på såväl de som ska bli coacher i landslaget samt spetsat kravprofilen för de som tas ut i landslaget.

Vi avslutar alla landslagscoacher uppdrag till årsskiftet. Sedan får alla ni som vill vara delaktiga i vårt landslag söka de rollerna. Enbart de som uppfyller den tydliga kravprofilen kan accepteras.

Dessutom utlyser vi tjänsten som Sportkoordinator den 1 november. Sportkoordinatorn blir chef över den sportsliga verksamheten och alla landslagscoacher. Spoortkoordinatorn har det övergripande sportsliga ansvaret och ser till att våra utbildningar utvecklas och ligger i framkant.

Självklart har Sportkoordinatorn, som absolut inte ska vara tränare eller coacha något landslag, en avgörande roll vid tillsättandet av våra headcoacher.

Inget rörs under hösten utan den nya organisationen rullar igång nästa år.

Märk väl att våra nuvarande fantastiska landslagscoacher i år självklart är välkomna att söka tjänsterna.

Detta handlar inte om något misstroendevotum emot våra landslagscoacher. Dessa har och gör ett fantastiskt jobb. Men för första gången blir det fullständig transparens och vi behöver se över vår organisation och se vilka som kan vara aktuella att komma in och hjälpa svensk landslagsboxning.

Vi kommer att ha ett landslag, som baseras helt och hållet på resultat, och ett utvecklingslag där vi ser på framtiden med något andra ögon.

Båda lagen ska få likvärdiga möjligheter.

En stor nyhet är att Majid Jelili nu direkt går in som assisterande coach till Lennart Bernström på såväl herr som dam-seniorsidan.

Vilket enormt tillskott!!!!

Vi i SBF:s styrelse är stolta, glada och tacksamma över att Majid kommer tillbaka.

Streamingtjänst

Vi i förbundet har också inskaffat det material som behövs för att streama alla våra landskamper och våra mästerskap!!!

En ny era har infunnit sig i svensk boxning!

Mästerskap framöver

Nu väntar Diplom SM i oktober. Morgongåva BK visar än en gång hur stort ansvar de tar.

SM för samtliga kategorier tar NBK Akilles hand om. Det blir U,J och senior-SM  på dam och herrsidan i Norrköping under fyra dagar.

Stort tack Akilles– ni har verkligen ställt upp och jag är varmt tacksam före ert fantastiska engagemang och styrka!

Tack

Men än en gång – utan Er alla suveräna medlemsklubbar hade ingenting hänt.

Utan er domare hade vi aldrig klarat oss.

Turneringar som Gripen Cup är nu tillbaka och Jimmy Björketidt med kompanjoner kör igång. Mona och Raymond Husac aviserar att det blir King of the Ring.

Vilka oerhörda eldsjälar med så mycket kunnande som gör svensk boxning så stora och viktiga tjänster. Raymond och Mona är viktiga. De sätter svensk boxning på världskartan.

Ni är så många som ser till att svensk boxning blir starkare och starkare.

Tack alla ni underbara ledare, tränare, boxare, domare och läkare som alltid ställer upp!

Sist, men inte minst. Stort tack för kansliets gedigna arbete. Utan Patrick Wheeler och Patrik Bengtssons hårda jobb hade vi aldrig fått de 4,2 miljonerna från RF.

Deras slit med alla rapporter och digitala utbildningar har gett respekt hos RF.

Vi är ett bra team!

Tillsammans blir vi starkare!

Per-Axel  PAX Sjöholm

Ordförande

SBF