Det börjar närma sig slutet på året men det är mycket boxning kvar. Ordförande Per-Axel Sjöholm presenterar här ett ordförandeord

Så mycket positivt har hänt -och är på gång!

Hej alla ni fantastiska boxare, tränare, ledare och domare ute i vårt avlånga land.

Efter att ha sett er på Diplom-SM är jag full av vördnad och vill strö beröm över alla inblandade, Visst kan vi diskutera en del saker och vissa domslut, men tävlingen genomfördes i stort på ett fantastiskt sätt utan höga toner utan istället handlade det om att alltid göra det bästa i varje situation.
All heder till alla som var i Heby och jag tackar Morgongåva för deras stora, starka och fina arrangemang.

All heder till Sydsvenska Boxningsförbundet och Malmö BK som genomförde vår första landskamp efter pandemin, som egentligen fortfarande pågår. Arrangemanget i Malmö höll absolut toppklass. Allt var på topp förutom slutresultatet – förlust för blågult.

Men det var jämna och spännande kamper.

Ni har väl inte missat att vi kan alla följa SBF:s arrangemang och tävlingar via vår egen streamingtjänst.  Glöm inte bort att ni som betalar för tjänsten direkt bidrager till svensk boxning. Intäkterna går till Svenska Boxningsförbundet.
Tack till Mona och Raymond Husac för att ni orkar arrangera King of The Ring.
Tack alla ni domare som slet som djur!
Tack boxare och ledare som kom till match!

Nu väntar vi på Golden Girl! Ser redan fram emot denna fantastiska turnering där Sverige ställer upp med sitt landslag!

Alla ni som arrangerar tävlingar, stora som små, i Sverige ska ha största beröm! Ni för vår sport framåt! Varmt tack!

EM-Medaljer

Det är med stor ödmjukhet vi kan konstatera att vår junior-damer gjorde ett fantastiskt EM i Montenegro.

Stort grattis till Zehra Milli och Lucin Seropian för era vunna bronsmedaljer!

Stort grattis till era hemmatränare och klubbar som stått för det tunga dagliga arbetet. Men också tack till SBF:s chefstränare  Lina Skoghagen och Nicklas Valtonen som lägger ner så oerhört mycket tid för att finslipa och bistå på bästa sätt.

Dessutom gjorde Sipel Duna en bra insats i sin kvartsfinal.

Imponerande är ordet. Framtiden ser ljus ut för vår junior-tjejer.

NY LANDSKAMP

Nu väntar en ny landskamp i Jönköping den 27 november, Tomas Magui, den stora och varme eldsjälen i BK Ringen, arrangerar såväl amatörlandskamp som proffsgala. Herrarna möter Norge, men för att vi ska få se våra bästa damer i Sverige har SBF och Tomas Magui sökt med ljus och lykta för motstånd till bl a Agnes Alexiusson, Love Holgersson och Steffi Thor.

Vi försökte köpa motstånd i Armenien, men covid hade slagit till även där och nu verkar det som om det blir Ungern som mönstrar ett damlag.

Så det blir herrkamp mot Norge och damerna möter Ungern, om nu allt går i lås, Det är boxning och då får vi facit när gonggongen klämtar…det vet  alla vi som arrangerat galor och turneringar.

NYA TJÄNSTER

Vi har utlyst heltidstjänsten som Sportkoordinator (egentligen samma sak som tidigare Sportchef) och dessutom har alla som uppfyller kravspecifikationen möjlighet att söka tjänsterna som headcoacher för herr senior , dam senior, junior dam, junior herr , ungdom herr och ungdom dam.

Vi har redan fått in ansökningar, men ansökningstiden går ut först den siste december.

GLÖM INTE ATT SÖKA- annars kan ni inte vara med och påverka i landslagen!

Patrick Wheeler och Patrik Bengtsson på kansliet intervjuar som bäst 12 sökande till tjänsten som Återstartsansvarig.

SM VÄNTAR

SM i Norrköping står inför dörren. Vi utgår ifrån att det är de nya AIBA-viktklasserna som gäller. Alltså 13 viktklasser som vi alla jublar över. Mindre viktminskning skapar säkrare boxning.

Det är med stor glädje och stor ödmjukhet vi ser hur boxningen startar upp över hela vårt land.

Undertecknad var inbjuden till SVT för att bl a ta del av SVT:s tankar men också för att marknadsföra vår egen sport boxning.

Jag ska snart träffa chefen för SVT:s sport och nyhetsreportern som har hand om kampsport för att se hur vi kan få till ett bättre samarbete.

SVT:s undersökning visar att de ungas intresse för boxning ökar markant – mycket glädjande!

POLITISKT PÅVERKANSARBETE

En annan glädjande aspekt är att undertecknad har av RF utsetts till att ingå i ett nytt politiskt påverkansprogram inför valet 2022. Nu blir vi i boxningen tillsammans med 12 andra specialförbunds ordföranden delaktiga i idrottens övergripande påverkansarbete gentemot riksdag och regering. Det är första gången som boxning är med.

Tillsammans gör vi boxningen starkare och bättre.

Tillsammans ska vi alla bli starkare .Men glöm inte bort att ödmjukhet är klädsamt!

Vi ses på SM!

Lycka till allihop!

Idrottsliga hälsningar!

PER-AXEL ”PAX” Sjöholm

Ordförande Svenska Boxningsförbundet