Här nedan kan ni läsa ordförande Per-Axel Sjöholms ordförandeord för december

Tack för alla Era fantastiska insatser!

Året 2021 lider emot sitt slut. Vi har under flera år lidit hårt på alla plan av Covid 19. Föreningar, klubbar, distrikt och förbund har aldrig haft det så svårt som vi haft under de senaste två-tre åren.

Jag är full av beundran över den vilja och kraft Ni alla visar i boxningssverige. Boxare, ledare, tränare och domare har alla varit helt fantastiska. Ni har varit och är beundransvärda, All den energi och arbete som läggs ner i denna osäkra värld är fantastisk.

Jag lyfter på hatten och bugar ödmjukt inför alla era insatser.

Trots att vi bildligt talat tagit räkning reser vi oss före 10 och kämpar vidare.

Tävlingsverksamheten har trots allt varit fantastisk under året. Inleddes av Morgongåva i somras och följdes av fina turneringar som Gripen Cup, King of the Ring mfl.

Dessutom har vi för första gången på många, många år haft två landskamper på hemmaplan.

I Malmö mötte vi Danmark och vi förlorade, men landslaget var igång.

Bra jobbat Malmö BK och Sydsvenska Boxningsförbundet. Här visade Sydsvenska och Malmö BK hur man skall jobba mellan förening(ar) och distriktsförbund. Det är så här vi behöver ha det i alla våra 10 distrikt om vi skall ha chans att växa och bli starkare som boxningsnation.

Landskampen i Jönköping initierades helt och hållet av BK Ringens starke och gode man Tomas Magui. Ett hårt arbete lades ned av Mikael Broman för att det skulle kunna bli en landskamp i en hårdnande tid där Covid-smittan ökade i världen. Tomas Magui bjöd på ett underbart arrangemang! De svenska boxarna förlorade inte en match!

SUVERÄNT SM

Tack NBK Akilles för ett av de bästa SM-arrangemangen någonsin. Detta SM blir ett minne för livet för alla deltagare och åskådare!

Vi lyckades på alla sätt få till ett U, J och Senior-SM som alla skall vara stolta över.

Vi ser också att deltagarantalet minskar och vi kan inte enbart skylla på Covid. Vi ser en minskande trend av deltagare de senaste 8 till 10 åren. Något måste göras. Vi i SBF styrelse vet att historiskt sätt när svensk boxning varit på topp har vi haft många fungerande klubbar och bra fungerande distrikt. Dit måste vi igen!

SBF kommer att avsätta stora resurser för att få distrikten att fungera.

Det skall vara starka föreningar/klubbar och starka distrikt som lägger grunden för svensk boxning och sedan skall SBF vara där och ytterligare förstärka och inspirera!

Vi börjar redan i februari 2022 en resa emot denna väg till framgång.

NYTT NAMN PÅ VÅRT INTERNATIONELLA FÖRBUND

Mitt under SM satt undertecknad i en extraordinär internationell kongress med vårt internationella förbund AIBA.

AIBA har många obehagliga ryggsäckar att bära på. Korruption och dåliga affärer ligger som en blöt filt över AIBA.

Men nu har vi bytt namn till IBA ( International Boxing Association). Vi pratar inte amatör längre. Och vi kallar inte vår sport för amatörboxning- det ät Olympisk boxning vi bedriver!

Ryssland har bokstavligt talat köpt IBA, men det finns hopp. Nu inleds en medveten nysatsning där det ska bli full transparens. Internationella förbundet gör precis som Svenska Boxningsförbundet. Allt ska göras öppet. Bort med all nepotism och klappa varandra  på ryggen. Nu skall det handla om att de som passar bäst för rollen också skall ha den! Öppenhet rakt igenom.

 

NY OCH STÖRRE ÖPPENHET

Den enda öppenhet som inte finns är IBA:s avtal med ryska energibolaget GAZprom som satsar miljarder och åter miljarder svenska kronor för att IBA skall fungera med säte i Ryssland.

Vi får också nya bedömningsmetoder om IBA får sin vilja igenom. Ett sätt är att varje domare bedömer varje minut i varje rond för att få bort eventuellt mygel och minska risken för uppgjorda matcher.

IBA går nu en tuff match för att vår olympiska boxning verkligen skall få vara med på OS 2028.

Men som sagt- hoppet lever och vi lägger oss inte ner frivilligt.

Nu är det dags att i alla får vila en liten stund och njuta av stundande helger.

Ett stort tack till ER ALLA som gör att svensk boxning lever och kämpar vidare.

Vill också tacka kansli och styrelsen i SBF för fina insatser i svåra tider!

Med stor ödmjukhet , glädje och stolthet har undertecknad fått arbeta som Er ordförande. Jag tackar för det stora förtroende och arbetar enträget  vidare för att vi tillsammans skall nå nya och goda mål!

Jag önskar Er alla

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Per-Axel ”PAX” Sjöholm

Ordförande

Svenska Boxningsförbundet