Svensk boxning har startat året och januari med full aktivitet; med 136 boxare på Mellansvenska mästerskapen, 103 boxare på Sugar Rays10 med lagkamp mot Norge, 40 boxare på kommande lagkamp i Kristinehamn, 126 boxare på kommande tävling i Botkyrka, 100 boxare på kommande tävling på RBK och flera diplomtävlingar och läger.

Vi har också 2 boxare på läger i Australien, Agnes och Nebil. Och vi har en trupp som åker till England nästa vecka för att delta på World Boxing Cup i Sheffield.

Och allt detta bara i januari, vilket är en fantastisk start på året.

Ett imponerande engagemang från er alla.

 

Och vi har mycket mer att se fram emot. Redan i februari kommer världens största damturnering, Golden Girl, att gå av stapeln, vi har Norrländska mästerskapen och vi har en Landskamp mot Skottland i Uppsala. I mars har vi en av årets höjdpunkter, Diplom-SM, i Stockholm. Vi åker också till Danmark på Nordiska mästerskapen i mars. Och då SBF har beslutat att dela svenska mästerskapen från och med i år så kommer Ungdom/Junior-SM gå under våren och Senior-SM i december.

Vi har också att följa förberedelserna och OS-kvalen inför årets olympiska spel i Paris.

På kansliet råder också full aktivitet med arbetet och planeringen för året. Bland annat så kommer Patrik att komma ut till er i distrikten för att utarbeta och diskutera distriktens behov, uppdrag och förutsättningar tillsammans med er.

Vi kommer också att fokusera extra på barn och ungdomsidrott och kommer att starta en barn/ungdomskommitté.

SBF har också sjösatt en Para/VT kommitté med Hans Lindahl som ordförande och experter på diverse områden som medlemmar i denna viktiga kommitté. Här ser vi fram emot nya möjligheter som kommer att öppnas för många.

 

Jag vill också passa på att blicka lite bakåt och konstatera att boxningshistoria skrevs då World Boxing hade sin första kongress i november 2023. Sverige har, som medlem i det nya världsförbundet, också representation och inflytande genom invald styrelseledamot i World Boxing.  Här kommer nya tävlingar att ta fart i år, som World Boxing Cup och World Boxing Challenge.

 

Som sagt så har vi ett mycket spännande och aktivt år framför oss.

Vi ses därute någonstans, runt ringen på någon tävling.

 

Nu kör vi!

Boxningshälsningar Susanne Kärrlander, ordförande Svenska Boxningsförbundet