Jag har glädjen att meddela att vi har fått nya samarbetspartners, HSB och PEAB. Jag har tidigare påtalat vikten av att vi möter upp de medel vi får från de centrala organen, nu är vi en bit på väg! (Foto: Arne Forsell, Bildbyrån)

Konkurrensen kring att finna nya samarbetspartners är hård, och Marknadskommittén med Mikael Boväng i spetsen har gjort ett ypperligt jobb. Nu har vi fått möjlighet att satsa på herrseniorerna till EM i juni, våra samarbetspartners loggor kommer att finnas med på overallerna och även synas på hemsidan. Finansiering av denna typ har inte funnit så mycket av under 2000-talet, förhoppningsvis kommer detta vara första steget mot ett utökat sådant.

Annat roligt händer också! Jag har stor tilltro på att utöka samarbetet mellan de nordiska boxningsförbunden. Under de nordiska mästerskapen i Finland träffade jag ordföranden och vice ordföranden från de nordiska länderna, där vi diskuterade hur vi kan förbättra det nordiska samarbetet. Vi gick igenom hur vi är representerade i AIBA och EUBC och hur vi kan vara mer behjälpliga mot varandra. Exempelvis när det kommer till domar- och tränarutbildningar. Alla gynnas av att få ner kostnaderna, som när vi nu skickade tre domare till de danska mästerskapen för att genomgå testen för att uppgradera sig till enstjärniga domare.

 

Vi diskuterade respektive förbunds uppbyggnad och arbetssätt, klubbverksamheterna, OS-satsningarna och om det finns intresse för en nordisk liga. Den 8-11 september kommer det att äga rum en Nordisk Barn- och ungdomskonferens i Lillehammer. Det kunde konstateras att både Norge och Sverige kommer att ha representanter från sina förbund och att intresse för att delta väcktes från övriga förbund.

Jag har även haft ett möte med Pia Lindgren, dotter till Sten Erik Feinstein. Vid årsmötet delas ett årligt stipendium ut till boxare från Sten Erik Feinsteins fond. Vi hade ett givande möte och jag ser fram emot att få se Pia Lindgren som utdelare vid SBF:s nästa årsmöte.

Kampsportsdelegationen har som ni alla vet en betydande roll för vår verksamhet. Nyligen blev en plats vakant som idrottsligt sakkunnig i Kampsportsdelegationen och nominering av nya kandidater skulle göras. SBF ställde sig bakom nominering av Mikael Sjölin, som har mångårig erfarenhet av kampsport och som varit aktiv kring bland annat Kampsportsfakta. Jag har även en pågående dialog med bland annat Stefan Stenudd, Budo & Kampsportsförbundet, i syfte att stärka samarbetet mellan de fyra kampsportsförbund (Budo & Kampsportsförbundet, Karateförbundet, Taekwondoförbundet och vårt eget förbund).

En annan nominering som SBF beslutat är den av Björn Rosengren som fortsatt ledamot i SOK. Onsdagen efter påsk, den 27 april, kommer SOK att ha sitt årsmöte. Även om valberedningen inte har Björn som kandidat, så hoppas vi att han kommer fortsätta som det goda språkrör för svensk idrott som han har varit under många år. Ytterligare ett viktigt möte är Riksidrottsmötet som kommer att äga rum i Uppsala i slutet av maj. Här har vi två boxningsrelaterade motioner, SBF har en och Narva BK har en. SBF:s motion är den som beslutades om på årsmötet i höstas angående undantag av olympisk boxning från den s.k. kampsportslagen, Narvas behandlar utvecklingsarbete inom föreningar och förbund. Motionerna finns i helhet på http://www.rf.se/Idrottens-organisation/RF-stamman/riksidrottsmotet/MotionerRF/

Efter en lång vinter har värmen och solen gjort sig rejält påminda! Jag hoppas att detta håller i sig och passar på att önska er alla med nära och kära en riktigt Glad Påsk!