Hoppas att sommaren har varit bra! (Foto: Bildbyrån, Arne Forsell)

För egen del så kan jag inte kommentera sommaren utan att nämna den fruktansvärda attacken på Utöa i Norge. Sommaren 2011 kommer att bli förknippad med denna vettvillings illdåd. Jag vill tacka Klaus Lintho från ungdomskommittén som på eget initiativ la ner SBF:s vimpel i samband med manifestationen i Askim. Mina tankar går till alla drabbade.

Tyvärr förekommer Även andra typer av våldförande, idrotten Är inte undantagen. Under sommaren har RF lagt ner mycket jobb kring hanteringen vid sexuella Övergrepp. Vi kan inte blunda för att detta förekommer och det Är viktigt att de som utsätts känner stöd från alla instanser. Jag har varit i kontakt med RF som har goda resurser om behov skulle uppstå och SBF kommer att jobba vidare med frågan.

I förra ordförandebordet skrev jag om den kritik som Kampsportsdelegationen har riktat mot oss. Så händer igen det som inte får hända, 30 juni tillkännagavs ytterligare en rapporterad incident. återigen, man kan tycka vad man vill om det som kritiseras men vi MÅSTE följa aktuellt regelverk. Detta kommer att bli högsta prioritet under hösten att följa upp. Vi har flera idéer kring detta som ska komma att leda fram till förbättring. AIBA har kallat till ett extra insatt möte för stadgerevidering i samband med herrarnas VM i Baku, Azerbadjan, för Även där har vi ett regelverk att följa. Jag kommer att följa med VM-truppen och delta på mötet. Konsekvenserna av detta får vi se efter mötet.

Säsongsstart skedde 1-3 juli med Baltic Sea Youth Games i Ljungbyhed och på plats fick jag se mycket bra boxning. Den stora glädjande nyheten under sommaren var ju att damerna tar plats i Youth Olympic Games Är 2014 och turneringar som Baltic Sea Youth Games Är ett föredömligt samarbete mellan länderna runt Östersjön som ger våra ungdomar tillfälle till internationell erfarenhet. Med tanke på våra ungdomars skalper på stora turneringar med boxare från världens alla hörn så ser jag verkligen fram emot att följa både våra damer och herrar på plats i Nanjing, Kina, för dit kommer de! Min ambition Är att vi ska söka ungdom/junior EM eller VM som ett delmål för våra ungdomar som då inför OS i Rio 2016 Även stärker upp seniortruppen.

Jag ser Boxningsallsvenskans fortsatta satsning ge åskade möjligheter för tävlingserfarenhet för våra boxare på hemmaplan. Den Är i ett initialt läge, bakom idén står riktiga eldsjälar med regionsansvariga och det möte som anordnades i början av augusti indikerar att det verkligen går framåt. Det Är otroligt kul att se den geist som visas bland arrangörerna och andra inblandade, det Är initiativ som detta som ger energi till svensk boxning! Vi vill ju att boxningen ska nämnas i positiva sammanhang och det genererar i sin tur många goda spinoff-effekter.

En viktig del för att säkra framtida hopp Är våra tränare och den 21 juli hölls ett tränarseminarium på Bosön. Det glädjer mig att få möta vår tränarkår som jag gjorde under besöket där. Som jag förstod på deltagarna var det en givande träff.

Och så, Äntligen som vår vän säger, kom ett dialogmöte tillstånd angående finansieringen av boxares deltagare på träningsläger och tävlingar. Från förbundets sida har vi varit väldigt angelägna om att få till ett möte med berörda klubbar, framförallt med de klubbar som gick ut i TV och kritiserade upplägget, men Även andra klubbar som har boxare som kan vara aktuella för denna typ av arrangemang. Tyvärr kunde inte alla dessa klubbar delta, men till ett dialogmöte den 11 augusti kom Botkyrka BK, Djurgårdens IF och Narva BK. Ett stort tack till er och på förbundets hemsida kommer utgången av mötet rapporteras. Det blev ett mycket givande möte och jag hoppas att vi i framtiden kan få till flera typer av dialogmöten om det skulle behövas, för att jobba proaktivt och samarbeta Ännu mer. Det Är vi alla som utgår svensk boxning!