Välkomna till ett nytt verksamhetsår! Särskilt välkomna hälsar jag våra nya styrelsemedlemmar som stärker upp styrelsen. Ett stort tack vill jag Även Återigen ge till avgående styrelseledamöter, vi har gått igenom mycket under Åren som gått och jag uppskattar ert engagemang. (Foto Bildbyrån, Arne Forsel)

Oktobermånad var en månad som bjöd på mycket. Den första oktober besökte jag Falken Cup för att senare på kvällen närvara på SBI mötet. Det känns bra att se hur SBI jobbar och få insikt i SBI:s tankar kring sin verksamhet. Att ha fått Sveriges instruktörer samlade tycker jag Är en styrka och jag har stor tillförsikt om att detta kommer gynna svensk boxning.

Den 8 oktober gjorde den dåvarande styrelsen en sista gemensam insats i styrelsemötesform. Senare samma dag hade SBF bjudit in till en öppen föreningsledarekonferens där mycket viktig information gicks igenom från både RF och Kampsportsdelegationen.  Vikten av att följa och vara uppdaterad på reglerna kring tävlingstillstånd, våra förpliktelser gentemot Kampsportsdelegationen, arbetet kring IdrottOnline Är information som Är förutsättningar får vår verksamhet och jag vill att vi ska nå Ännu fler klubbar till framtida möten, jag hade hoppats på ett högre deltagarantal. Så en uppmaning till er ledare, försök att prioritera denna information.  På kvällen hölls sedan förmötet till Årsmötet, inte helt oväntat med många frågor. Det var vid Årsmötet nästkommande dag, den 9 oktober, som den nya styrelsen röstades fram.  Både förmötet och Årsmötet gick i Är lugnare till Än tidigare År, ett stort tack till mötesordförande Björn Rosengren (förmötet) och Hans Hellqvist (Årsmötet). I samband med Årsmötet delades Sten Erik Feinsteins stipendium ut, glädjande nog av dottern Pia Lindgren och dotterdottern Lisa Lindgren, vilka har tagit fram ett diplom till stipendiaterna och gjort en väldigt fin inramning med Sten Erik Feinsteins boxningshistoria och tidigare stipendiater, tack för det!  Motionen angående BoxningsAllsvenskan gick igenom, numera ingår den under SBF: s paraply med Hans Lindahl som ordförande.

Senaste ordförandebordet skrevs när herrarnas VM i Baku precis satt igång. Inte bara världsmästartitlar stod på spel utan Även biljetter till sommarens OS. Och det blev framgångar för svensk boxning. Under VM kvalade Anthony Yigit 64 kg, Skarpnäck BK in sig och blev den första att bli klar får OS. Härligt! Grattis Anthony! Jag hade förmånen att få vara på plats en del av turningen och det känns skönt att känna inställningen hos killarna. Nu håller vi tummarna får Övriga herrlandslaget när sista chansen till biljett till London sker i Turkiet i april. Tack vare lite påtryckningar på mina kontakter i The London Organizing Committee lyckades jag få in Salomo Ntuve på test event som går i London i slutet på november. På tal om OS så finns ju nu Även Helena Falk med i Topp och talang gruppen som SOK satsar på inför OS. Det var tack vare det fina bronset under EM som Helena har fått SOK:s stöd i sin satsning. Vi hoppas att Helena och de andra svenska tjejerna tar chansen till OS-avancemang i Kina i maj. Grattis Helna till både brons och SOK stödet! Under mästerskapet i Holland var jag med som lagledare, och som vanligt Är det givande att se landslagen på internationell arena och träffa ledare från andra länder, sådana möten kan ge spin-off-effekter. I detta fall en inbjudan till Serbien. Jag blev imponerad av det förhållandevis lilla holländska boxningsförbundet genomförde EM på ett så imponerande sätt, där kan vi dra lärdom.

Foto: Patrick Wheeler med SOK´s sportchef Anders Wiggerud och Rickard Nilsson på plats i Rotterdam.

Värt att uppmärksamma Är att ungdomslandslaget gjorde succé på Wismarturneringen i Tyskland genom att ta hem tre guld och ett silver. Jag har tidigare framhållit våra ungdomar och sådana här framgångar känns riktigt lovande för svensk boxnings framtid!

Sverige går bra ifrån sig internationellt och då Även utanför ringen. EUBC kallade till ett medicinskt möte där Sanna Neselius deltog och blev utnämnd till sekreterare får kommittén. SBF har fått beröm får hennes insats från både kommittén och tackbrev från EUBC. Att vi syns och tar plats Även utanför Sveriges gränser ser jag som väldigt positivt.

Landskamper följer tätt på varandra. Efter en snabb förfrågan från den franska landslagsledningen om att möta Frankrike i Paris i oktober (då Armenien backat ur) så stod Finland på tur. Förlust mot Frankrike, men vinst mot Finland och nu står Danmark får motståndet i slutet av november. Efter Årsskiftet får vi ytterligare en landskamp på hemmaplan mot England i Uppsala. Om det Är något som ni bär boka in att kolla på så rekommenderar jag det. England lär vara taggat ett halvår innan OS på hemmaplan och de har röjt stora framgångar både under herr VM och dam EM.

Den 12 oktober hålls ett ordförande- och GS-möte med RF på World Trade Center, Stockholm. Där redogjordes bland annat en sammanfattning av RIM – beslut och vad status Är på dessa idag, RF:s verksamhetsplan och budget för 2012 och information om elitidrottssatsningen.

Foto: RF´s Generalsekreterare Erik Strand och Ordförande Karin Matsson.

Får att styrelsen ska få så bra förutsättningar som möjligt att genomföra ett bra arbete så satsar SBF på IFL (Idrottens Föreningslära). Under helgen 22-23 oktober träffades nya styrelsen får konstituerande möte i kombination med IFL med SISU/RF. Särskilt med tanke på att många i styrelsen Är nya så tycker jag att detta Är ett bra sätt att göra avstamp på. Vi har gått igenom hur man går styrelsearbete effektivt, ledamöters ansvar och blickat framåt med verksamhetsplanering. Arbetet kring kommittéerna kommer vi att lägga mycket tid kring får att få det tydligt och vi siktar på att ha en konferens får dessa i början på nästa är får att tydliggöra uppdrag och förutsättningar får arbetet. Vi håller Även på med finslipningen av SBF:s organisation, och jag känner att vi Är på rätt väg. Jag ser fram emot nästkommande verksamhetsår, det kommer att bli spännande på många plan!