En utvärdering av förra årets testserie av BoxAllsvenska gjordes under det kombinerade distrikts- och klubbordförandemötet i Skövde den 9 jan.

Presentationen går att ta del av i denna länk (obs vissa sidor med bilder tar tid att ladda ner så håll ut).  Reaktionen blev genomgående positiv vilket innebär att vi nu startar upp en ny serie 2011 med både hemma och bortamatcher (totalt 12 tävlingar). En del problem (främst matchningen) och några andra planeringsbrister har funnit under introduktionsperioden men förhoppningsvis så rättas dessa till under året. Entusiasmen har det verkligen inte varit fel på, varken bland ärrade ledare eller de ungdomar som engagerats. Några har påpekat att helt ny är inte idén utan den har prövats i Örebro med omnejd och fick redan då goda recensioner. Detta känns tryggt!

I kommande etapp av BoxAllsvenskan har vi som mål att fördjupa intresset för serien. Vi har därför kommit överens med SBF om att olika uttagningsmatcher resp kvalificeringsmatcher för att få en plats i de olika landslagen skall kunna ingå i serien. Det är således vår förhoppning att förbundstränarna hjälper till på denna front och givetvis närvarar vid tävlingstillfällen för att bilda sig en uppfattning om vad som är på gång i svensk boxning. Hittills har 5 olika klubbar varit med och arrangerat tävlingar och 24 klubbar har haft boxare med på en eller flera tävlingar. För 2011 spänner vi bågen ännu ett snäpp och hoppas på 12 olika arrangörer och kanske boxare från fler än 40 klubbar. Skall vi komma dit måste vi försöka behålla samma entusiasm som vi mött hittills. Utsikterna är goda!

PS Videolänkarna fungerar inget vidare i ovan nämnda föredrag. Kolla därför:

Defilering

Boxarnas intåg