Efter en meriterande guldmedalj i den starka Dan Pozniak-turneringen är Oliver Flodin månadens boxare i mars.

-Grattis Oliver, du är Månadens boxare i mars.
-Tack så mycket.

-Berätta om turneringsvinsten i Litauen.
-Det var en bra och välorganiserad turnering. Jag mötte en kort georgier som var ungdomseuropamästare i första matchen. Han gick på och det blev en bökig match men jag tog det ändå. I andra matchen mötte jag en turk, som var deras etta och slog stenhårt. Men jag gav honom en räkning i första ronden efter en vänsterkrok. I semifinalen mot en annan turk gjorde jag min bästa match på riktigt länge.

Finalmotståndaren från Vitryssland var southpaw, kontringsboxare och lång. Det var gött att ta en sån. I första kunde jag inte riktigt lösa honom men i andra stämde det bättre. Jag hade sett i semifinalen att han blev trött så jag ökade tempot. Vi blev trötta bägge två men han började hänga och hålla mycket. Jag hade bättre kondition och fysik och tog hem matchen.

-Du har också varit med Team Rio på läger i Brasilien.
-Ja, det var riktigt grymt. Jag kunde inte få bättre sparring. Riktigt bra inför Junior-VM. Jag har ju inte så mycket sparring hemma. Styrketräningen går bra att köra hemma men sparringen man behöver är svårare att få.

-Hur reagerade du på att Nordiska blev inställt?
-Det var riktigt tråkigt. Jag var rejält taggad.

-Hur går förberedelserna inför Junior-VM?
-Jag kör på bättre än någonsin. Loran Batti och Sander Lauritsen kommer ner i helgen. Jag har stora förväntningar och vill ha en medalj och komma med till Ungdoms-OS.

 

Här finns en intervju med Oliver Flodin från P4 Jönköping 2/4 2014