Söndag 28 februari boxades en vänskapsmatch mellan Odessa All Stars och Northern Stars i Odessa, Ukraina. Laget Northern Stars är ett samarbete mellan klubbar i Sverige och Finland för att kunna mäta sig med internationellt motstånd, utöka samarbeten och vidareutveckla talangfulla boxare.

Truppen

Ungdom 54 kg, Hampus Broman, BS Tor

Ungdom 70 kg, Hugo Petterson, Mjölby/Tranås BS

Junior 60 kg, Roberto Bengtsson, HAIS

Junior 64 kg, Samer Tabal, Hammarby IF

Junior 69 kg, Amad Doski, HAIS

Senior 64 kg, Rasmus Broman, BS Tor

Senior 77 kg, Cengiz Caglayan, Narva BK

Senior 77 kg, Ahmed Rossi, Narva BK

Senior 91 kg, Simon Engström, Nyköping BS

 

Tränare:

Mikael Broman, BS Tor

Karre Anttonen, Finland

Viktar Shynul, Hammarby IF

Joel Grandell, SGBF/Hammarby IF

 

Domare: Rolf Arne Nilsson, IF Linnéa

Lagledare: Teimor Mullazadeh, SGBF/Tensta BK

 

Vänskapsmatchen var ett resultat av samarbete mellan Oleg Serbretskiy, Odessa Boxing Federation, Karre Anttonen från Finland och Joel Grandell , Stockholm-Gotlands Boxningsförbund.  Samarbetet har bara börjat och returmöte väntar 23 april i Stockholm.

Northern Stars mötte ett mycket starkt ukrainskt lag med flertalet ukrainska mästare och distriktsmästare. Matchen slutade med 7-4 efter flertalet jämna matcher och 2-1 resultat. Då Odessa har så många boxare gick de även under samma gala ytterligare matcher mot moldaviska boxare. Generellt sätt kan man säga att Ukrainarna kom igång bättre i sina matcher och boxades från början till slut. Något som troligtvis har att göra med skillnaden i erfarenhet. För våra boxare tog det någon eller ett par ronder innan de kom in i matchen och utförde sin boxning. Vi bör även jobba mer med att följa upp attacker och träffar för att dominera samt styra våra motståndare. Med andra ord ta för oss mer och våga glänsa. Prisade som bästa boxare i det svenska laget: Roberto Bengtsson, Samer Tabal och Simon Engström.

 

Nedan följer resultat och korta matchreferat:

Odessa All Stars       Vs.     Northern Stars    (7-4)

 

1. Ungdom 54 kg  Maksym Molodan  –  Hampus Broman                2-1

– Molodan öppnade hårt i första ronden och höll ett högt tempo. Broman gav sig inte och växte i matchen. Sista ronden hade Broman de bästa träffarna, men det räckte inte.

 

2. Ungdom 70 kg  Victor Litvak – Hugo Pettersson                           3-0

– Odessas stora ungdomsstjärna Litvak fick kämpa alla tre ronder för att ta hem segern mot Hugo. Trots sin ringa erfarenhet visade Pettersson att det finns potential.

 

3. Junior 60 kg Artur Badalyan – Roberto Bengtsson                        0-3

– Roberto var steget före hela matchen och kontrollerade framförallt de två första ronderna på distans. Allt som oftast föll Badalyan in och blev kontrad eller hann inte med Robertos raka slag på distans. I tredje ronden var bägge trötta och det blev mer ge och ta.

 

4. Junior 56 kg Mike Stitsenko – Arslan Khataev                             1-2

– Galans Main-Event bjöd på returmatch. Sista de möttes på U-EM vann Stitsenko med 2-1. De två första ronderna var jämna. Arslan försökte kontra och boxas med rörlighet samt snabbhet mot mer offensiva Stitsenko. I trejde ronden höjde Arslan tempot, Mike blev frustrerad, och gick på en hel del kontringar.

 

5. Junior 64 kg Bogdan Rusakov – Samer Tabal                                  0-3

– I de två första ronderna styrde Samer matchen genom singelkontringar och att lura in den längre motståndaren. Då och då höjde Samer tempot och attackerade Rusakov. I den tredje ronden gav Samer allt för att övertyga domarna, och Bogdan orkade inte stå emot.

 

6. Junior 69 kg Roman Ruichev – Amad Doski                                  1-2

– Två hårtslående gossar, där Amad var den som hela tiden låg på sin motståndare och pressade. Allt som oftast låg Amad i bröstet på sin motståndare och hade högst slagfrekvens. Efter två dominanta ronder, fick Roman in en ordentlig vänsterkrok på distans, räkning, men Amad återhämtade sig och fortsatte sin offensiv.

 

7. Junior 81 kg Roman Savitskiy – Krenar Aliu                                     3-0

-I de två första ronderna hamnade Krenar på bakfoten och blev för stillastående. Den sista ronden var bättre och Krenar kunde direktkontra samt träffa med sina långa höger mot den rörliga Savitskiy.

 

8. Senior 64 kg Yuri Grudinkin – Rasmus Broman                               2-1

– Rasmus gjorde comeback efter ett halvårs uppehåll. De två första ronderna var jämna och ingen höll i taktpinnen. I sista ronden började Rasmus följa upp sina träffar och dominera. Det var dock för sent.

 

9. Senior 77 kg Oleksander Uzun – Cengiz Caglayan                          3-0

– Uzun var offensiv från början och Cengiz lite för avvaktande. I den tredje ronden kom Cengiz igång med sina kontringar och attacker.

 

10. Senior 77 kg Valeriy Harlamov – Ahmed Rossi                             3-0

– Harlamov som till vardags boxar i WSB använde sin räckvidd väl med snabbt fotarbete, långa slag och luriga vinklar i sina slag. Rossi hade svårt att komma in på slagdistans, men hade viss framgång med sin överhandshöger, och snabba slag mot kroppen som avslutades med vänsterkrok på halvdistans.

 

11. Senior 91 kg Sergey Berglayan – Simon Engström                       2-1

– Under hela matchen hade Simon god kontroll på sin motståndare, försvarade sig väl, kontrade och träffade med sina attacker. Dock blev han alldeles för passiv efter sina träffar, och stannade i dubbelgard. Sergey låg på hela matchen och gav allt.

 

/Joel Grandell