Boxningsförbundets tränarorganisation (förbundstränargruppen) har genomgått en uppdatering.

Andreas Michael slutar på grund av att hans arbete med proffsboxning och andra kampsporter tar all hans tid just nu. För tillfället är Andreas i USA och förbereder MMA-fightern (och före detta boxaren) Alexander Gustavsson inför nästa match. Vi tackar Andreas för ett bra jobb i förbundet där han även var headcoach för herrarna under en period. Niclas Ekeroth har varit med i förbundstränargruppen sedan start och går in och ersätter Andreas.

 

På damjunior och ungdomssidan kliver Henok Alem av som ansvarig och ersätts av Katrin ”Enock” Enoksson. Katrin har jobbat tätt tillsammans med Henok och är väl insatt i arbetet. Henok kommer att vara kvar och jobba i förbundstränargruppen men behöver lägga mer tid för sitt arbete i IF Linnéa.

 

Henok kan se tillbaka på en mycket framgångsrik period med damjuniorer och ungdomar. EM i Bulgarien 2008 gav Sverige 4 guld, 1 silver och 1 brons och EM i Frankrike 2010 där vi tog 3 guld och 3 brons på sex deltagare.

 

Se uppdaterad förbundstränarorganisation för 2011-2012:

För att optimera våra resurser och samtidigt förbereda den olympiska satsningen med både herrar och damer kommer landslagen och förbundstränarna att ha ett tätt samarbete inom herr och dam samt senior- och juniorlandslag.

Lämpliga aktiviteter som landskamper, turneringar och träningsläger kommer att hållas mixade med herr- och damseniorer. Ungdoms- och juniorsidan kommer att samarbeta på samma sätt där det är lämpligt.

Vi kommer även ha träningsläger där juniorerna har samarbeten och aktiviteter med respektive seniorlag.

Inom förbundstränargruppen kommer en resursgrupp att finnas tillgänglig med tränare insatta i landslagens arbetsrutiner för att delta på landskamper, turneringar och träningsläger. Vid behov kommer även klubbtränare att kallas in kontinuerligt.

Detta medför att vi kan effektivisera våra ledarresurser och övriga resurspersoner kring våra landslag och genomföra en långsiktig satsning mot både OS 2012 och 2016.

Förbundstränargruppen för 2011 består av följande coacher: Santiago Nieva (Stockholm), Hichem Aouali (Borås), Henok Alem (Stockholm) Katrin Enoksson (Göteborg). John Brikell (Uppsala), Majid Jelili (Västervik), Klas Sandberg (Stockholm), Niclas Ekeroth (Halmstad)

Ansvarig headcoach för herrseniorer är Majid Jelili och ansvarig headcoach för damerna är John Brikell. På junior och ungdomssidan ansvarar Santiago Nieva för herrarna och Katrin Enoksson för damerna. I denna kategori ingår även diplomboxare i övergången till ungdom. Klas Sandberg ansvarar för  idrottsgymnasium och utbildning i samband med elitsatsning.

Sportchef Erik Bredler stödjer och koordinerar arbetet på både junior- och seniorsidan.

 

Resursgrupp 2010:
Christer Starrin 
(Sundsvall), Tommy Andersson (Göteborg), Tonton Semakala (Sthlm), Walter Mohr (Sthlm) Per-Arne Ljung (Lund)

 

/Erik Bredler, sportchef